Saturday, February 26, 2011

W-progress: 3 bulan sebelum diijabkabulkan




Nampak tak, nampak tak?

3 months to go!

Wargh Gila Ini!!


Update pantas:

  • Kain untuk family - Untuk my mom, dah settle. Hantar terus kepada tailor untuk dijahit. Tak sempat snap pic, camera dalam kereta. Sigh. Untuk my dad, kain baju melayu untuk majlis resepsi, dah ada. To send to tailor. Kain baju melayu untuk nikah, belom ada. Nerves di situ.
  • Doorgift untuk resepsi - Untuk tetamu, dah settle! Big release... Alhamdulillah, bakal pengantin memang murah rezeki kan. Datang kedai, ada sale. Sepanjang I survey, harga yang I dapat, adalah yang paling murah in town. Alhamdulillah. Untuk meja makan beradap pun, doorgift dah beli sekali on the same day. Alhamdulillah.. My mom akan buat inspection untuk semua doorgift. If pecah or any defect ke, boleh tukar. Kesian my mom, kena buat sorang. Sighh. =,(
  • Shoes - Dah tempah. Seems like I tak akan dapat my dream wedding shoes. Sobs. I tunjuk, I nak kasut macam 'ni', tapi sedih gila bila die cakap, tak sempat nak buat, perlukan 6 bulan untuk kasut macam ni. Ok, terus rasa nak menangis. Discussion with the shoe maker tak berapa nak smooth as what I want, semua PIC tuh nak cantas!!! Mengamuk dalam hati. I nak letak ribbon kat belakang kasut. PIC cakap, kalau letak pun bukannya nampak kak. I KNOW! Tapi ni semua nak photograph kot! Adoi. Dah la suruh I tempah bulky style punya kasut. Dia cakap, ni tengah IN. I don't care HOT ke IN STYLE ke hapa. Yang penting, I tak nampak renek and blablabla la kan, sebab I tau memang I tak sesuai dengan style macam tu. I want something classy and classic. So, I opt for pointed shoes. Lantak la tak IN STYLe ke hapa.. Heh. On another note, I nak cuba try another shoe maker nieh. Hihihi. Mana la tau kan, die boleh buat my dream comes true. Huhu. Praying hard.


Still banyak lagi pending!!!!!

Tekanan.

Semoga dipermudahkan.
Amin.




17 comments:

miss puteri said...

kamon dear! u can do it!.. moga dipermudahkan segalanya (~_^)

choclairissa @ intan said...

inhale exhale...sabar byk2 babe..i ade buat entry utk doa2 u can practise.. :)

~ NANA ~ said...

sama lah kite...tinggal 3 bln je lg...hihik

missbutterfly said...

atia..kasut mcmana yg ko tempah? yg ko tunjuk hari tu ke?aku dulu pointed biasa jer kot.tak IN langsung.hehee

lovelyadibah said...

gedik ah shoe maker 2..malas ckp jela..byk bunyik plak..moga dipermudahkan!:)

Fzah Ruslan said...

Cik Belle,

komen tak berkenaan dengan ur post.. (^^")

Tp nak bertanya, if u tau mane² bridal boutique yg ade wedding gowns area KL n Sgor ni. kot² time² u buat persiapan tu ade ternampak ke kan...

TQ.

aTy _faRed~ said...

waaa... teringat i dulu lagi 3 bulan nak kawen nebes giler..!! anyway... doakan semoge semuanyer berjalan lancar key...insyaallah...:)

Xora said...

dah tak igt apa saya buat 3 bulan sebelum kawin~~~ :P takpe belle, you'll do just fine :)

♥ balkidz_hunny ♥ said...

3bulan? cepatnya masa berlalu!

sayang, aku rindu kamu :(
rindu semuanya!
aku doakan semuanya ok yer :)
take care & semoga semuanya mudah untuk ko okeh :D

farahfatihah said...

adehhh sadisnya shoes maker tu!!!

poyaty said...

wah u yg 3 bulan lagi mmg patut tekanan, saya yg banyak bulan lagi pun dah mula tertekan. hahaha

Ms and Mr Red Ribbon said...

waaaa dear... bestnye dah dapat banyak bende... me 4 bulan lagi nih, baru dapat dewan jer huhuuu.....

Reen Tart Nenas said...

skang masa untuk tenang, tenang dan terus bertenang :)

~~zaa~~ said...

dah tak lama sangat dah tu cik belle! heheheh zaa pulak yang berdebar!

ElyaElmo said...

atiaa....insyaAllah semua nye okk...3 bulan mcm2 sempat buat lgi...
:)

Cik Belle said...

miss puteri: =) hugss.. thanks babe.

choclairissa @ intan : so nice of u babe. thanks for the do'a. =)

~ NANA ~ : high five! hehe

missbutterfly: haah kasut yang aku tunjuk kat ko tu. ehehehe.. nak ribbon kat belakang. ahaha. gedik.

lovelyadibah: amin.. hihi.. =)

Fzah Ruslan: dear, maybe boleh try tgk kat chinese bridal butik ni.. takpun, u boleh tempah kat first impression, i tgk ada jugak diorang buat gown. or else, beli yang siap kat bright sail ke any warehouse..jalan-jalan kat plaza city one, KL.

aTy _faRed~: thanks babe. =)

Xora: saya rasa, 3 bulan sebelum, awak sibuk dengan misi sulit awak. hehe

♥ balkidz_hunny ♥: rinduuu kau jugakkkkk!!!!! misshoo. hugsss.. babe, nanti aku ada kursus kat sarawak, jenjalan jom. hikhik

farahfatihah: tuh la sadis sangat. =) kite tgk hasilnya nnt. huhu

poyaty: hoho.. banyak bulan boleh relax lagi ni. huhu..

Ms and Mr Red Ribbon: tihihi. takpe, still lots of time. chey. hihi

Reen Tart Nenas: reen, hugss.. thanks babe. =)

~~zaa~~ : kan. =) debar sangattt nii..huhu

ElyaElmo: aku dah macam tak boleh nak bernafas. doink. hehe

iLi said...

ala nak tny, u tempah kasut kat mana ye?? i size 11 mmg ssh nak dapat readymade shoes yg cantik n selesa :) reasonable x price die??

Copyright to CIK BELLE
Designed by UMIESUEstudio 2014