Friday, March 25, 2011

W-progress: Perihal bilik pengantin


Muahhahaha.

Its payday!
Mestilah berbelanja kan.
Tihihi.

Memang sebelum payday, dah plan, nanti masuk gaji nak beli barang kelengkapan untuk bilik pengantin.
Alah, bukan banyak pun.
Bedsheet, pillow, pillow cover, bantal 4-segi kecik tu, decor-decor yang lain.

Khamis selepas kursus terus pulang ke rumah manis, 4 jam 30 min drive (i know, laju, abaikan, Penang - Seremban )
Esok paginya, which is semalam, sebelum keluar rumah dah niat, nak beli bedsheet kat Sogo.
Hehehe.
Kenapa Sogo?
sebab ada S-card. Haha.
Kot beli ratus hengget, dapat voucher lagi.
Super la kan berbaloi.

Padahal, ke Sogo je yang mampu. Heh

Tapi, sampai-sampai, dah tersenyum. Hahaha.
Ada Bedding Fair, yo!

Ya Allah, muranya rezeki.
Ini dinamakan rezeki bakal pengantin agaknya kan.
Hehe.

Murah.
Comforter set cuma RM160.
Ada yang sesuai untuk bilik perantin.
Siapa yang mencari bedsheet semua warna putih, dengan ada lacey-lacey, RM160 saje.
Time tuh I dah berbelah bahagi, nak yang ini or nak yang ada bunga kecik-kecik.

Memang macam rasa nak rembat 2-2.
Tapi, tau syaitan memang ada.
Hahahahaha.

Look!
up to 80%

Mana syaitan tak hasut.
Wahaha.

Pandangan dari atas:

Datang hari Jumaat lepas orang sibuk nak balik office, tapi I sibuk nak membeli belah, haa, memang syok.
Bebas ke hulu-ke hilir
Suka hati je mintak tolong SA angkut itu angkut ini
Carikan itu carikan ini
Tanya itu tanya ini

Puas hati

Selalunya tak suka datang Sogo sebab sesak dengan orang ramai.
Rimas. Panas. Tak dapat buat pilihan sehabis baik.

Tapi, hari Jumaat memang rezeki betul.
Tak ada orang sangat. Hihihihihi.
Meaning, tak perlu berebut.

Lepas tuh, ada Happy Hour pulak.
Kalau tak sale, bedsheet yang I grab, harganya RM7xx
Lpeas less, harganya RM2xx
Tapi, sebab happy hour, harganya RM1xx

Tihihi, ini je pun yang I mampu.. heh heh heh

Fuh. Berbaloi.

Sudahnya:

Penuh car boot. Takde space sudah.
Nasib baik bawa kereta ayah saya.
Bawa kereta saya, memang malu lah nak kena letak kat seat belakang pulak la kan.
Bertimbun-timbun. Orang tahu la saya baru balik shopping kat Sogo. Hahahaha.


Tips: Untuk beli bedsheet, look for berapa banyak Thread Count. Lagi besar numbernya, lagi bagus, lagi sejuk. Contoh, kalau banding 200 thread count dengan 360 thread count, 360 thread count lagi bagus, lagi sejuk.

Looked for 100% Cotton, jangan la beli 50% Cotton 50% Polyester, nanti panas. Tau harganya lebih murah, tapi, ehem, untuk keselesaan kan. Hihihi.


Alhamdulilah, selesai satu perkara.
Yippie!




11 comments:

nolyndila said...

waaaaaa...bestnya shopping..i like 'SALE'....memang bebaloi :)

Miss Aai said...

weeeee thanks cik belle!i mmg tgh nak cari bedding set ni...hehe..best tgk u shopping!

Cik Belle said...

nolyndila: super berbaloi! hehee

Miss Aai: cepat pergi Sogo. hehee.. ai shopping sikit-sikit je babe. hehe. boleh jadi rambang mata tau. hihi. tp ingat, always lihat pada keperluan bukan keinginan. hhehe.

Rai said...

tq for the info and the tips cik belle. ni yg rasa nk g beli ni. sampai bila eh sale dia. tau tak.

~ NANA ~ said...

manyaknye shopping...yup i pon x suka pegi soga sbb sesak...hahaha

Ijah EmoTemo said...

wahhh sis syoknya tgk yu shopping! ehiks.

cheQmOomOo said...

gigih sungguh :)

Cik Belle said...

Rai: hye rai, saya pun tak pasti sampai bila. =(

~ NANA ~: kan kan kan.. hehee.. panas! huhu

Ijah EmoTemo: ala, murah-murah je barangnya.. huhu..

cheQmOomOo: harus gigih mek! heheee. kang tak bercadar la bilik perantin ku.. uhhu

aTy _faRed~ said...

syiok nyer shopping...!!!!

Ms Marliana said...

best yer shopping ... i pon nak ke sana.. nak jalankan kewajipan untuk merangsang ekonomi negara ... huhuhu... plus.. ader S-Card ... ;) .. promosi sampai ble ek cik Belle?

Cik Cekelat said...

adehhh syiok nyer dapat borong mase SALe kat sogo...

Copyright to CIK BELLE
Designed by UMIESUEstudio 2014