Thursday, February 3, 2011

Cik Belle dan blognya

1. Apakah Status Anda?
- Sudah berpunya, sudah dirisik, sudah bertunang, bakal menjadi seorang isteri. Aww~

2. Ceritakan tentang diri anda
- Seorang yang simple, pemalu, pemaaf.
- Banyak berangan. Haha.

3. Ceritakan tentang blog anda
- Yang mengikuti saya dari awal, tahu kot, I love to blog about wedding!
- Kekadang, ada time bila mana ada juga sesi meluahkan perasaan. Hehe.
- Blog ini, tempat i coret semuanya tentang perjalanan menuju hari perkahwinan saya. =)

4. Apa pendapat anda tentang dunia blog?
- Jatuh cinta. Memang dapat ramai sangat kawan baru. Tak sangka sangat, walau kenal dalam dunia siber, dah macam kawan lama aje, dengan dia la kite mengadu, dengan dia la kite mintak pendapat, dengan dia la tempat untuk kite lepaskan geram, dengan dia la tempat 'nak pinjam bahu', wah, pendek kata, memang syok la, ehem, u know who u are.
- Banyak tips dapat. Kongsi itu ini. Seronok!
- Share idea, suka lah!

5. Nasihat kepada kawan-kawan yang baru nak buat blog
- Sila meriahkan dunia blog! Hihi.
- Sila beri credit kepada tuan blog, andai ada yang ambil photo/ entry dari blog seseorang.
- Meriahkan dengan gambar, tapi please, jangan letak terlalu banyak gambar, nanti lambat nak loading. =(
- Be original.
- Sentiasa ikhlas dalam berkongsi sesuatu tips/ info. People will come back for more!
- Be nice to people.
- Jangan harapkan nak glamour atau nak meningkatkan tabung nuffnang dengan berblog. Back to point #5, ikhlas.
- Jangan berkata buruk dalam blog. Tak baik kan, mengaibkan orang, menutup periuk nasi orang? Kalau nak marah sangat pun, jangan lelak link or buat review dalam blog kita. Diam-diam sudah. Andai ada yang nak tahu, readers akan email privately. Itu lagi bagus. Hihi.
- Panjang pulak, heh, Sorry, terbebel pulak. Hihi

6. Nyatakan keunikan blog anda
- Tiada yang unik la saya rasa. Huhu.

7. Sampai bila nak menulis blog dan impian anda dalam dunia blog?
- I love blogging. I start blogging since 2007. Ada some b2b yang dapat bau my personal blog. Hihi. And now, I private kan sudah.
- Impian dalam dunia blog? Erm, apa sahaja yang saya kongsi, harap orang lain dapat manfaatnya sekali. Hihi

8. Tag 5 orang yang anda kenal:

- Jaja@missbutterfly
- Si kecil
- Sk
- Nawal
- Nora Kerel

Heh. Sorry babe! Mari kita rapatkan ukhwah.




8 comments:

bride2wife said...

I second you cik belle...try to avoid bad reviews yg boleh menutup periuk Nasi org, just share through emails je..kan :)

My sister now is planning for her big day. I suruh dia baca blog u as reference... Hehe

missbutterfly said...

atia! hehee..rindu!!! nanti aku buat deh!

missbutterfly said...

sesungguhnya blog ko adalah tempat aku buat reference dulu2. hehehe..keep it up atia! :)

K.I.N.A said...

cik belle..tahniah dapat award dari 4wedding..u deserve it babe!

Cik Belle said...

bride2wife: ala, tahirah, blog i tak best pun.. tak layak la rasa. hihi.. but, i have to thank u for this. =)

missbutterfly: jaja! rinduuuuuuu banyakkk tau. isk. sobs. owoh, apa je yang boleh digunapakai. hihi

nuruljannah sukhri said...

hai bakal puan, blog kamu best.mmg dr mula2 jmpa blog ni smpai skrg kebanyakan nye psl wedding.nt lepas dh jadi puan boleh update psl baby pula ye..jangan menyepi lepas kawin tau..

si kecil said...

aku dah buat! hahaha..gatal. nk kenal aku lg konon. ko la paling byk tahu..

anaztasias nora aira said...

alamak saya kena tag dengan cik belle. haha okey nanti saya buat ek :)

and congrats for inspired blog again :)

Copyright to CIK BELLE
Designed by UMIESUEstudio 2014