Sunday, February 20, 2011

Perasaan sekarang: Kurang 100 hari


Assalamualaikum.

Masih ada yang membaca nukilan saya?
Saya sangat stress.
With less than 100days, still banyak lagi yang pending.

Sigh.

Internet connection kat office tak berapa nak laju.
So, susah untuk I buat research/ survey tentang wedding.
Sangat stress.

Bila bekerja jauh dari rumah, persiapan susah sangat nak buat.
Menangis. Sobs.
Saya mintak ibu yang uruskan itu dan ini.
Tapi, ibu sanggup tunggu saya pulang untuk buat persiapan sama-sama.
Stress kadang-kadang.

3 bulan sebelum tarikh ijab dan kabul adalah bulan yang sangat stress.



26 comments:

"cikkin" said...

masih!! sy masih setia bc blog kamu cik belle..same laa kite..tarikh kite dekat..=)
x mo stress2 ye..insyaallah sume ok..

farahfatihah said...

belle jgn stress..relaks ok..t jerawat naik tau..

LisaLisut said...

i pun masih tgu update cik belle..huhu..sbr cik belle.cube alihkan fokus tu kepada "yey tgl less 100days lagi nk kawin.xlama lg" hahaha.mandai je i.

kalau bole nk lagi cepat.mana tau bila buat preps under pressure tetiba semua turns out well ke cecececey ;p

*cubaan to light up ur day* haha

aNis LeMoN aBu said...

cik belle, xperlu stress2. kalau xde internet kat office, blh gi mcd ke.

(office i line tenet jangan kata slow. xde connection langsung, oke. so, terkedek2 la gi mcd =) )

yang penting, jangan stress2. buang masa je. 3 months is short. but the time is still ample =)

good luck!

Anonymous said...

i'm blogwalking...suke bce ur blog dear..sama la kite cik belle..tp awk bnasib bek coz still ade mother yg bantu tuk preparation..but not me..mother passed away stahun yg lpas..now harap kn diri sndri nk handle mcm2..sedih sgt....sy rse nk giler da ni..huhuhu...

cheQmOomOo said...

senyum2 :)

lara said...

cik belle,me one of ur silent reader...
Rilexla..hahaha..i ada 30 hari je lg...but i xnak stresskn diri..so i cube buat semua seolah merentasi masa..haha...
I pn jauh gak..nk buat psiapan agak leceh gak :)

tp..
Jgn stress ok..
Just chill n insyaAllah..

~ NANA ~ said...

i lagi 110 hari....stress jugakkkk...lalala~

mafuza said...

eh sy pun tinggal lg 95 hari. tp okay aje. xyah la sampai stress2. nanti lg x boley buat ape.
chill.
wedding preparation adalah fun!

Daleela said...

Dear... jangan stress.. dun think too much... Ingat Allah, insyaAllah semua okay..Take care ya...

Cik Belle said...

"cikkin": =) thanks cikkin. hihi.. mari semangat bersama-sama!

farahfatihah: erk. jerawat? i takut!

LisaLisut: i sangat pressure sampai i tak boleh nak buat apa-apa. haha.

aNis LeMoN aBu: babe, McD, jauh sangat dgn tempat i.. 45mins drive. erk. kan. hehee.. InshaAllah, i will try my best. =)

Anonymous: sorry to hear this babe. i wish, everything will turn out well ya. InshaAllah.. i pray for u. *hugss*

cheQmOomOo: yer, saya masih tersenyum. =)

lara: lara, thanks.. dengar cerita awak, rasa sangat teruja! kembali bersemangat. =)

~ NANA ~ : banyak lagi masa tu. ehehe

mafuza: hihi. same boat kite rupanya. hehee.. ok, tak nak stress! but, i cant help. sigh..

Daleela: dear, thanks for ur words. =) Amin. pray for me. =)

lovelyadibah said...

alolo~..no wonder la post belle makin jarang2 ada..[haha..ada k ayat nie?]

jangan stress ok!sila tarik nafas n hembus..bertenang..n try not to burden masalah 2 sorg2..:)


be happy and insyaALLAH everything will go as smooth as we want it to:)

MIZZ SUE said...

samelah kite su..lagi 88 hari..period pun dah tak betul ni...ermm

missbutterfly said...

steady atia!! u can do it!

didieadila said...

cik belle..sama..sy sgt stress :( mimpi mmg xpyah ckp..hr2 psl benda yg sy fikir sblm tido..bgun tido pon prep semua adalah benda pertama yang terlintas..huhu..

Banyak jugak yg msih pending..kdg2 sy pon terfikir mcm cik belle..am i too fussy smpai byk lg yg xsetel? huhu..

hope Allah berikan kekuatan untuk kita selesaikan semua ni! amin.. :)

Xora said...

BELLE!! YOU CAN DO IT!!!

Fiza Amran said...

cik belle , boleh kah saya nak dptkan contact supplier yang jual keronsang rm1 satu .. dlm ur previous entry.. mcm berminat nak buat...

nuruljannah sukhri said...

cik belle, buat slow2.jangan stress2 tau dekat nk due ni..bykkan bersabar

Cik Belle said...

lovelyadibah: diba, thanks.. =) hugs.. jarang ada post, sebab stress kot. hehee..

MIZZ SUE: betul tu.. period saya pun dah tak betull.. sob sob..

missbutterfly: ja, aku nak pelamin macam ko... hikhik

didieadila: amin.. moga kite sama-sama dapat tempuhi bulan penuh stress ni! hihihi.. InshaAllah, i pray for u dear. =)

Xora: xora.. nak peluk kuat-kuat! takut sangat bulan kritikal ni.. sigh.

Fiza Amran: fiza, email saya ya. nanti saya bagi contact. =) nur.athiah84@gmail.com

nuruljannah sukhri: =) nurul, thanks sangat... InshaAllah, sama-sama doa k..

Anonymous said...

saya cuma ada 18 hari je lagi....

actually saya cuma ada 3bulan utk preparation....

Alhamdulillah...parents prepare utk kenduri(makan2) saya juz utk andaman+bilik pon sket2.

urm...tak sempat nak ber DIY bagai.

cik senah said...

Insyaallah.. dari segi progress..nampaknya.. byk yg dah buleh slash dahh... Semoga semuanya teratur dan lancar yaa..?

p.s : chek baghu nak tumpu pasai booking masjid al-bukhary, katering utk resepsi dan jugak dewan sultanah bahiyah utk majlis resepsi (bln mac nie).. Harap2 semuanya lancar arr dan takdak sapa blocked date yg sama ngan chek... :P

MiSs YusRina said...

dont't be stress dear!.. :)hopefully everything going smoothly.. i pun dabra..sekejap jer masa berlalu kan.. ngeeeee

zaida said...

jauh2 cik belle jauh lg sy... di pedalaman sarawak yg xde line telefon n internet(kdg2 x ok) n saudara n tunang.. .. sm2 kita bsabar ya. thanx igtkan sy skarang da kurg 100 hari... chaiyok2~

teacher zai

Cikgu Shida said...

nak link blog kamu...=)
sy ade lagi 3 bulan..xsmpi 3 bulan kot..bru nak share dgn kengkawan blogger..hehe

http://tahunkitabersama.blogspot.com

Cikgu Shida said...

salah2..bukan tahunkitabersama, tahunkamibersama.blogspot..soriii...blog baru katakan..

Kari Jarvinen said...

lovelyadibah: diba, thanks.. =) hugs.. jarang ada post, sebab stress kot. hehee.. MIZZ SUE: betul tu.. period saya pun dah tak betull.. sob sob.. missbutterfly: ja, aku nak pelamin macam ko... hikhik didieadila: amin.. moga kite sama-sama dapat tempuhi bulan penuh stress ni! hihihi.. InshaAllah, i pray for u dear. =) Xora: xora.. nak peluk kuat-kuat! takut sangat bulan kritikal ni.. sigh. Fiza Amran: fiza, email saya ya. nanti saya bagi contact. =) nur.athiah84@gmail.com nuruljannah sukhri: =) nurul, thanks sangat... InshaAllah, sama-sama doa k..

Copyright to CIK BELLE
Designed by UMIESUEstudio 2014