Sunday, February 6, 2011

Doa untuk pengantin

Normally, I received wedding card, jarang/ tak pernah (seingat saya) terima card yang punya doa pengantin beserta nama pengantin..
While blogwalking, I jumpa doa untuk pengantin.
Simply, i love it!
Sebab ada selit nama pengantin.
Yang baca, kira mendoakan untuk nama pengantin tersebut la kan, kira sebut nama gitu~
Bukan lah kata nak mintak sebut nama pengantin, tapi, lebih manis la orang kata.
Huhu.

Yo O je.
Heh.

Sample 1

Bismillahhirahmannirahim
Ya Allah Ya Tuhan Kami,
Kurniakan Rahmat Kepada

Raja Mohd Faizal Shah
& Suryani Suami Isteri
Agar Kekal Abadi, Aman Damai Yang Berkekalan Di Alam Rumahtangga, Sihat Walafiat, Dimurahkan Rezeki Dan Dilanjutkan Usia Dengan Mendapat Zuriat Yang Soleh Serta Mendapat Syafaat Daripada Junjungan Besar
Nabi Muhammad SAW.

Amin Ya Rabbal Alamin



Sample 2

“Ya Allah Ya Tuhan Kami,
Jadikanlah Rumahtangga Kedua Mempelai Ini
Raja Mohd Faizal Shah & Suryani
Seindah Rumahtangga Adam A.S Dan Hawa.
Setabah Ibrahim A.S Dan Hajar,
Sebahagia Yusuf A.S Dan Zulaikha,
Sesetia Sulaiman A.S Dan Balqis, Dan
Sesuci Muhammad S.A.W Dan Khadijah,
Murahkanlah Rezeki Mereka Dan
Kurniakanlah Zuriat Yang Beriman Dan Beramal Soleh,
Semoga Kehidupan Mereka Dipenuhi
Al-Mawaddah Dan Ar-Rahman Di Dunia Dan Di Akhirat”

Amin Ya
Rabbal Alamin



17 comments:

Noorhasmira said...

ha ah kan.. tak pernah jugak jumpa yg mcm nih. thanks for sharing =)

elle's laaa~ said...

like .. like .. like .. :)

ElyaElmo said...

thanks for this info mek!!!!
aku mmg dlm process nk wat kadd nii...:D

missbutterfly said...

ada2..kad yg aku dulu pun ada buat..mesti tak perasan nih.hehee

AnEs said...

hehe..i pun rase doa yg ada pada bnyk kad kene specific name pengantin mcm ne..so meh la kite buat doa yg boleh org mendoakan kite masa baca :)

Syaida said...

my fav one is sample 2...alhamdulillah dpt masa wedding ari tu =))

ur time will come soon...good luck dear! enjoy every bits of the preparation =)

farahfatihah said...

lagi afdal bila ada nama nya =)

~ NANA ~ said...

blh copy ni...hehehehehe

cik senah said...

ni kalau tulih besaq kat pintu utama dewan ka.. umah ka.. best jugakk.. sambil2 tetamu dok baca..sebenaqnya depa tulong doakan pengatin skali kan..??

p.s : nice & fresh idea for bride's handbouquet.. :) tak sabaq aih nak tgk hasilnyaaa.. (ada tutorial dakk..? hehe)

0sh!Nz d' sen0r!ta said...

wah.. doa ni bagusla. nak copy eh sis.

cheQmOomOo said...

menarik :)

lovelyadibah said...

:)thanks for sharing belle:)

mizzura said...

saya pun suka baca kat kad2 tu..sbb macam doakan untuk mereka..lagi better wat camni.

Cik C said...

wah...thanks for sharing...

cik senah said...

selain daripada letak pada kad jemputan (seperti kebiasaan yg kita penah tgk).. buleh jugak dicetak sebagai banner/bunting pada muka depan pintu (rumah/dewan/hotel), kan..?

p.s : kebiasaanya bunting/banner yg kita tgk..asyik ada gambaq pre-wed pengantin kann..? why not cetak doa pengantin pada banner/bunting...lebih afdal rasanyaa.. :)

Cik Belle said...

Noorhasmira: my pleasure. =)

elle's laaa~: me likey it too!

ElyaElmo: buat-buat. nanti ramai doakan sebut nama ko mek. hehe

missbutterfly: ja, hahaa. tuh la ha. sindrom pelupa sudah mai. hehe. b2b mmg mcm ni.. hehe

AnEs: yerps, betul tuh anes! hihi

Syaida: thanks dear. pray for me! =)

farahfatihah: betul, lagi afdal kan. hihi

~ NANA ~: hihi.

cik senah: kann.. good idea jugak tu kalau letak depan pintu. hehe..

nak tutorial eyh? okies.. InshaAllah.. nanti kite post. =)

0sh!Nz d' sen0r!ta: =)

cheQmOomOo: kan! hehee. menarik tertarik betul. hehe

lovelyadibah: my pleasure. =)

mizzura: kan.. bila sebut nama pengantin tuh lebih afdal, kite tujukan kat pengantin. hehe

Cik C: my pleasure. =)

cik senah: cik senah, idea baru tu.. boleh cuba jugak tuh! hehe

harzharun said...

mek!..ko pasan x or ingt x banner kawen aku dulu?..xingt dah kot sbb cam dah lama sgt..hehehe...aku letak doa kat banner...ada org kata banner aku cam crowding sbb byk tulisan...tp, ada jugak, yg jenis mcm aku, akan baca apa sj yg ada di banner..dgn cara x langsung, turut sama mendoakan..hehehe...

Copyright to CIK BELLE
Designed by UMIESUEstudio 2014