Tuesday, February 22, 2011

W-progress: Part 5


Apa yang sudah?

  • Kain untuk pengapit di Putrajaya - Beli di Jakel. Pergi Gulati's, even harganya sama sahaja, I dapat kain yang kualiti baik sikit dari Gulati's. 5m satin untuk lelaki, 4m satin untuk perempuan+2m semi french lace.
  • Menu untuk majlis resepsi di Putrajaya - Finalized. Alhamdulillah. Nasi Arab + 3 jenis lauk, Cendol, Bubur kacang/ pulut hitam with mini stall + Coffee/ Tea + 4 Dome Set untuk rombongan lelaki + Centerpice untuk setiap meja tetamu + Lain-lain yang sampingan. Test food sudah, suka rendang daging dia, beras pun guna beras Basmathi. Hopefully, tetamu puas hati dengan sajian makanan. Paling mendebarkan part ini. At first nak amik Felda D'Saji, tapi tempahan sudah penuh. Cuti sekolah, what to expect kan? Sigh.
  • Doorgift untuk nikah - Design in progress. Waiting for confirmation.
  • Majlis bertandang - Sudah discuss untuk design baju bertandang. Pelamin pun tunang dah discuss. Ambil pakej katanya, untuk meja beradap sekali la tuh. I tak sentuh langsung, semuanya dia yang decide and tema semua dia pilih sendiri. Hihi. Kite tengok nanti, lelaki punya taste okay atau tidak? Hihi. Surprise sungguh ni! Hihi.
  • Wedding card - Still in discussion. To finalize on several items. Hopefully, this week boleh proceed with payment.
  • MUA untuk nikah - Sudah bertukar. Heh. Don't ask me why. Hihi..



19 comments:

Syaida said...

most critical moment just arrived yer? totally understand u dear. whatever it is, have fun je okay...
best of luck! =)

missbutterfly said...

nasi arab itu..mcm tak sbr nak rasa.hehehe..

Xora said...

Belle nye post dah pakai point aje skarang. terasa kesibukan Belle menguruskan majlis :) keep it up girl!

Cik Belle said...

Syaida: yeah, so right. =) this is the time when everything has to be confirmed and firm. to make a decision bukan mudah. sigh.

jaja: hikhik. nasi arab, pelamin pun agak2 arabian tak? hahaa. harap2 terbaik dahla caterer tu.. sigh.

Xora: huhu. saya tak sibuk sangat. tp saya stress la xora. sampai tak larat nak blogwalking takut kecewa aje nnt. hehehehe.

xora, kite amek idea wedding guestbook awak bole? hihi

ElyaElmo said...

kadang2 taste lelaki ni menarik. mereka suke segalanye simple.simple yg menarik la.ehe.tunggu jee atia. seprise sgt nih!
eh eh aku nk tnye gak, napa tukaaa mua for nikah? ekeekek

LisaLisut said...

hehe.me suprise too.tak kata apa side bertandang.i tawakal je nnt.hehe..

laju progress cik belle ni ;p

K.I.N.A said...

semoga semua bjln dgn lancar belle..cayok2..kina pun ad mini stall tapi tak tahu lagi bentuk cmne..harap2 tak scary..tak sabar nak tau belle amek kt kuantan cmne..hehe

Syahizwa's said...

cik belle,

amik mua siape? pls advise me k..i pun pening dah nak pilih mua ;(

AnEs said...

cik..progress berjalan ngn lancar..hihi..bagus2..nasi arab tu cane?*cece..padahal nak rasa nasi arab belle nanti..haha

Lieya said...

Mengihutingg hari & menunggu hari yg semakin tiba.. mmg buat kite stress... warghhh jerawat pun makin bermaharajalela...

Cik Belle said...

ElyaElmo: hikhik. aku cuma mendoakan dari jauh je semoga semuanya ok.. aku tak kuasa nak turn into bridezilla dah. hahaa. part aku pun tak settle lagi. heh

aku tukar mua for nikah sebab aku tak sedap hati. hahahaa. boleh tak alasan gitu?

LisaLisut: laju ke? semput dah ni sebenarnya.hihi

K.I.N.A: alahai.. kat kuantan tu butik biasa aje kina.. saya anak orang biasa je, bukan ada-ada. hehee

Syahizwa's: syahizwa, do email me k. i boleh suggest to u mua.. =)

AnEs: nasi arab macam nasi beriani jugak. hehe. takde ape la yang lainnya, semuanya macam typical malay wedding.. =)

Cik Belle said...

Lieya: senyum sahaja.. tawakal sentiasa. =)

~ NANA ~ said...

byk tu progress...hopefully semua berjalan mcm yg dirancang la yer :)

nizabeba said...

uishh sedapnye nasi arab...ni yg x sabar nk rase ni..ahahaha..
well done atia, byk da progress ni.. hehe

Syahizwa's said...

you've got mail..!! cik belle, i dah email u..pls reply k..! tq! =)

farahfatihah said...

wahh dah byk yg boleh di pangkah..eh cepat2 siapkan kad, xsabo nak dpt kad kamu

ming aka jia said...

wah bes...really nice moment...=) btw bw here...n follow u..=)

Cik Belle said...

~ NANA ~ : amin.. thanks =)

nizabeba: niza, banyak lagi pending ni... haish.

Syahizwa's: tihihi. replied!

farahfatihah: okeh ff! =)

ming aka jia: hye there! =) will follow u too~

Anonymous said...

Salam..bila tgk page bride-to-be asyiklah tertanya2 apakah itu MUA?Mintak explain.Hihi,ampun...

Copyright to CIK BELLE
Designed by UMIESUEstudio 2014