Wednesday, February 9, 2011

Tentang henna

I'm still in dilemma.
Henna, perlu atau tidak.

Sebab tu tak booking - booking lagi.

My fiance beri kebenaran.
My mom pun beri kebenaran, cuma jangan ada lukis binatang-binatang ke apa.
Butterfly, boleh?
Heh. Cukup cukup.

Tapi, tengok gambar cantik ni, hati macam membuak-buak pulak mahu!

Simple.
Tak semak.



Love.

Photos credit to: Kudegraphy




23 comments:

Tasha said...

yup....mmng cantik,simple. i pun suka mcm tu

HIKAYAT CINTA said...

Cantik kalau design tu simple...jangan buat the whole hand...buat simple kat satu finger jer...Then satu lagi nak kongsi...Sebelum kahwin dulu...pernah terbaca satu artikel atau fakta kat mane dah lupe...:) Untuk lelaki...haram memakai henna..cume berkongsi jer...maafkan saya kalau tersilap :) Selamat membuat keputusan

Hikayat Cinta :)

cik syahira (a soldier's gf) said...

assalamualaikum belle.

nak tanya, kalau pakai inai tube/ inai mekah tu berapa lama dia mampu bertahan ye? maaf lari tajuk pula.

BrideZara said...

Hello!
Setahu I la, henna ni tak haram. People misunderstood it with tatoo. You may read the entry written by the other blogger, Sab Sabby about this matter....

P/S: Cik Belle, I like reading your blog! ;)

ElyaElmo said...

aah laa wehhh!! pasal henna ni hampir lupe!!
aku pun tak servey lagii...huhuh

si kecil said...

jom la pakai. once in a lifetime! bila lagi nak melukis.

~Ayu BnSyg~ said...

Kak Belle lukis binatang even butterfly yg chumel tu haram tau. Ayu pnah baca dulu. Good luck

Meey@ said...

haha.i punye entry pasal henna masih tergantung. i pun mula2 mcm tknak lukis,tapi bila da google henna cantik2 ni..bergelora hati nak juga!haha=p jom2 belle.

Dhiya said...

atia....bukan ke xboleh berinai lukis ni? sebab dgr ustaz sendiri cakap..wallahualam..

ce tgk video ustaz ni nye video

http://www.youtube.com/watch?v=YqRyhtn_5pk

just sharing :)

Syaida said...

Hi dear...
talking about henna kan, during my time I did last min booking too (sgt last min..!)

I think u shud go ahead with henna. simple one pun ckup...i did mine with http://noorcollectionz.blogspot.com.
If u berminat, give her a buzz. she's a very nice lady with an awesome talent.

=)

cikFM said...

amik la skali je pon kan dlm idup.. tp jgn amik yg semak sgt.. nnt takut jd xcantik.. lg satu nk pilih design tu pilih la yg sesuai dengan tangan kite.. saye rase mcm ade design yg sesuai utk tangan yg jari runcing ke jari halus ke jari kontot2 ke(mcm saye).. huhu.. rase sume tu memainkan peranan..

juz sharing =)

gadis.normal said...

hi atia. pakai la inai utk nikah. tapi pakai simple je. i pakai utk 10 jari tgn je. takde lukis2 sbb tak suke mcm comot. tp u should pakai inai baru nampak pengantin sikit. hehe. ;) yg mcm u tunjuk tu mmg nice, simple utk yg suke lukis2.;)

thezaila said...

i had simple henna.. just on the fingers cap.. sooka sangat.. i didn't regret at all sbb pakai henna (cz memula plan, xmo pakai lansung).. tp bila tgk dalam gambar n dalam video, masya allah.. suwitt (eh.. aci ke puji diri sendiri..)

(J.U.L.I.E) said...

atia.. yezza.. buat la corak yg simple2.. jgn crowd2.. kang mmg tak cun.. sket2 sudey.. nampak manis jer biler amik gambo cincin nanti.. hehe.. neway.. kalo dah jumper corak yg cun2 britaw akoo yerk.. thanks..

AnEs said...

nak pakai inai jugak..baru la feeling-feeling pengantin baru..hehe..tapi parents dengan tunang tak bagi pakai yg lukis-lukis tu..suh yg simple tu je..selamat la anes pun tak kesah sgt..hihi..pakai la kot cik belle,dlm gambar color mesti cantek :D

Silver Peony said...

Confuse aka bingung bila org ckp lelaki pakai henna haram. Barangkali Ada dlm al Quran menjelaskan ttg pemakaian henna/inai utk lelaki?tp pd sy,dlm apa pun yg kita buat disepjg persiapan ke gerbang perkahwinan,NIAT mesti ikhlas Dan betul.bkn saja ttg henna,pemilihan baju, pelamin, tu sume kena pasang niat yg betul.kalau grand bagai sbb nak menunjuk2 kekayaan, x ke haram tu?mint a dihindarkan la utk rakan2 b2b sekalian.

harzharun said...

pakai mek! br bseri..hehe

MIZZ SUE said...

ASSALAMUALAIKUM

HAI..SAYA MIZZ SUE,
NAK MINTA ALAMAT RAKAN BLOGGER YANG PALING SAYA SAYANG BOLEHKAN?

SAYA NAK MENJEMPUT NI.

PLZ,HANTAR DI
sue_546@yahoo.com

SERTAKAN,

NAMA:
ALAMAT SURAT MENYURAT:
ALAMAT BLOG:
NAMA ANDA DI BLOG:


I LOVE U KORANG!!!

Tasha said...

ada sediakan make up servis. klik sini:

http://natasha1987-makeup.blogspot.com/

Reen Tart Nenas said...

kat ur home guna normal henna, yg kat his side, henna lukis2 :)

~ NANA ~ said...

for my wedding i mesti akan buat! hehe tp i akan pilih yg simple2 je...x suke sarat2 sgt

cik senah said...

Hermm..pendapat Cik Senah...kawen hanya sekali seumur idup (insyaallah).. Jd, pakai saja lah inai.. baghu lah nampak beza skit drp tetamu dan ada seri pengantin gituuu..

p.s : Kalau tamau yg berhias bagai.. cukup arr takat boh inai di ujung jari sajaa.. nampak kemas & menawann.. nak2 pulak Cik Belle putih melepak.. sure bangkit seri warna inai ituuuu.. :)

p.s lagik : chek berkenan inai lukis di tgn dan kaki Ayu Raudhah.. cantik arr.. Tp, tak tau sapa yg lukis inai tue kat dia.. coz..pada mata Cik Senah.. lukisan inai pada Ayu Raudhah tue begitu kemas..teliti betoi org yg melukis tue kan? :)

cma said...

salam...

henna haram kan... huhu. cukup sekadar berinai biasa 5 jari. tanpa melukis corak2 kerawang. ;)

Copyright to CIK BELLE
Designed by UMIESUEstudio 2014