Tuesday, December 1, 2009

Nikah theme

Versi berangan lagi. Huhu. Kali ni nak merepek pasal nikah theme plak. Erm, i adore tiffany blue ever since I terlihat Ummi's engagement ceremony. Nampak bersih dan sweet ajek. Hihi.



Source: images.google

And from that moment, i terus impikan untuk hari nikah, i nak tiffany blue ni. Hihi. But, i myself tahu i wont look good in blue. So, to be safe, i will choose to wear white on nikah day. Sangat sinonim kan untuk nikah. And for family members, i want them to wear tiffany blue. Ekeke. Paksa orang pakai biru. Haha. And combination colour to mix with tiffany blue would be red. I suke merah la. Hehe.


Source: here

Miniature cake tuh sungguh comel. And the lollipop juge. Eish, inspired betul. We'll see how. Ngee. Erm, i decide to have a pelamin on nikah day. Just a mini pelamin will do. Ekeke. Berangan mode ON kan. Heh. Dont know which to decide, either:

Tiffany

Souce: (1) NGI, (2) Arma Wedding Couture, (3) Ari Wedding Couture


or Red

Source: NGI

I rase I pilih merah kot sebab I rasa baju nikah warna putih akan naik serinya bila digandingkan dengan warna merah ni. Hihi. Cuma mini dais aje, tak nakla meriah sangat. Hihi. Owh, hampir tertinggal, table setting. I googled around and tertarik, so save aje la and share kat sini.



Source: here




10 comments:

si kecil said...

tiffany blue cantik..color yg lembut n sweet.tp kalo x kena gaya bwk..takut nmpk pucat. pelamin tu mmg sgt cantik la! adeh..i pon rambang mata.

Nurulhuda|Adlie said...

belle, tiffany mmg cantik, and i berjaya convinced my bestie when she asked for my suggestion, untuk amik tiffany for her nikah, and dia dah beli kain pun, haha.. suprised gila dia mendengarnya.. berjaya!!

ala warna cantik kan.. serious the softness of it bila tengok nampak manis je..

merah mmg cantik, perfect!!

Cik Belle said...

si kecil: haah, itula i yang kulit tak berapa nak cerah ni, memang tak berani la nak pki tiffany. thats y kene mix dengan bold colour. tiffany+ivory pon lawa.. macam in-trend edisi khas perkahwinan tuh,, yang ummi pki ivory tuh.. hehe. see, nak tambah colour lagi. huhu.. pening-pening.

Nurulhuda|Adlie: bagusnyer u.. boleh jadi wedding planner lepas ni. hihi. u punye majlis nanti colour ape? share la.. ekeke. kotla i boleh korek idea from u kan. hihi

harzharun said...

i pun tgh pening nak pikir theme colour!!!....xtau..xtau!!!

Durruz said...

i pun amek tiffany blue as nikah theme...

tiffany blue + white. tp tiffany blue sangat minima kot.dalam kotak angan-angan ni rase cam cantek aje. but dono how it will turn out nanti.

=))

harap-harap it works for both of us.

Cik Belle said...

harzharun: xpe, take it slow and steady. hihi. insyaAllah, one day sure u jumpe ur theme colour nanti. hihi. goodluck!

Durruz: really? ow, can't wait to see ur outcome. hihi. cantek mmg cantek tiffany ni. nak selamat, lebih kan banyak putih. hihi..

InsyaAllah, pray for both of us. =)

faratul said...

my theme for akad gak laaa..in fact da beli pon kain baju nikah.hehe..ms tu just nak tgk2 je tp terjatuh cinta with the kain.trus grab sequined n beaded tiffany blue lace.hope it will turn out well!citarase kite serupe laa..

Cik Belle said...

faratul, wah, ramai betul b2b pilih tiffany colour eyh. hihi. mesti dis colour tgh in sekarang ni. wah, mesti cantek ur baju nanti, da siap sequined n beaded semua. lace is a good choice! baru la nampak mcm org kawen. hihi.

faratul said...

cik belle..cite psal mag hot tu,fara pon heran gak,ms kt langkawi aritu tgk mag tu flat je,tp ms nak beli kt cni(mlk)..ade kembung2,tgkla dlm pe yg kembung,rupenye paket 3in1 horlicks..bkn free sample tau,mmg actual size!

n fyi,lace tu cam murahla,sbb tu amik gak pdhal still long way to go.thanx to u sbb after reading a few posts rase cam chiffon is better than lace lak. :( makin nmpk tembam..

Cik Belle said...

faratul, itulah, rezei u kot. ala, kenapa i xdapat.. xpuas hati betul ok. huhu.

ala, lace murah2 ni u beli kat mane..? i tengok kat KL satu meter je da cecah ratus2. hurmmp. i think u can have both, i mean chiffon n lace. one for nikah and the other one for reception. i think, lace tuh, jangan combine dengan satin kot. sbb satin cam kilat2, so die boleh kasi effect temok sikit. hihi. from what i read la. ala, if u choose a good designer, die boleh design baju untuk nampak kurus, tinggi and langsing bagai la. hihi. so, i xrase lace tuh xcantek.. cume yg penting kene tau design camne yg boleh tutup mane yg kurang tuh. ehehe. itu yang penting kan.

Copyright to CIK BELLE
Designed by UMIESUEstudio 2014