Monday, December 21, 2009

Pelamin bertunang

Pelamin untuk tunang pun sekarang da mewah eyh. Siap berpanel dan ade bench lagi. I, myself memang suke pelamin tunang ade bench ni. Sebab nanti boleh share dengan future MIL. Hiks. Tapi, tentunya budget untuk pelamin sahaja da hampir kepada pelamin nikah ya. =) Blogwalking melawat Arma Wedding Couture. Owh, lawa betul pelamin bertunang dari Arma Wedding Couture ye.


Something different panel die tuh. Flower arrangement nampak mewah begitu. Kalau I, I xnakla letak alas kaki tuh. Tak pakai kasut dalam rumah. =) Nampak sedikit formal dengan alas kaki begitu. I mahu yang manis-manis aje untuk E-day I.


Putih. Cantek. Bersih. Backdrop dengan juntaian ala kristal tuh memikat hati. =) Perlu ke ade kipas bulu untuk majlis bertunang? Majlis tunang I nanti xde la kipas bulu tuh. Mungkin sekadar hiasan ek. =)


18 comments:

Ms Abby on December 21, 2009 at 8:58 AM said...

Hmmm memang cantik betul cik belle pelamin mini arma itu...
totally agreed with u...
I mcm nak diy sendirik my pelamin tunang. tatau lah mcm mana outcome nyer nanti. uhuk~ nak save budget punya pasalkan...tapi yg ini mmg nice. oowh tergoda aku...ehek

NahWaL on December 21, 2009 at 4:18 PM said...

sangat comel kan this one? i love arma. fiance is getting his service for bertandang..its just so fresh kan?

yang gambar atas tu pelamin aida GM kan? hihihi

~ thalhazlin ~ on December 21, 2009 at 5:03 PM said...

wah. cam pelamin sanding dah. hehe.cantek..

BuTtErFlyInFraMe on December 21, 2009 at 5:20 PM said...

aah kan grand gitu pelamin aida tu...backdrop u mmg chantek lah.,..tapi as u said, alas kaki tu mcm kurang sesuai je...

faratul on December 21, 2009 at 5:28 PM said...

secantik the money la kan cik belle.. i bajet kurg so diy la ye..huhu..

Cik Belle on December 22, 2009 at 10:59 AM said...

Ms Abby: bestnyer u pandai diy.. i pon kalau boleh nak diy jugak.. tp, i mmg xpandai jahit menjahit ni.. nak buat backdrop macam mane klu xde tirai kan.. huhu. tp serius, kalau diy sendiri memang untung la.. i pon nak tryla design2 sendiri diy mini pelamin. huhu.. mane tau, ade bakat terpendam.hikhik

Cik Belle on December 22, 2009 at 11:03 AM said...

NahWaL: yerps, Arma punye idea banyak yg fresh2. beruntung u, dapat service from Arma. Im sure ur wedding will be superb. dais from Arma semuanya lawa2. u ambik full package ke? berapa Arma charge u? I nak korek sikit2 dari u boleh? huhu

Cik Belle on December 22, 2009 at 11:05 AM said...

~thalhazlin~: itulah kan.. hikhik. grand okey die punye pelamin tunang. tataula nanti pelamin nikah and sanding camne grand plak. huhu.

Cik Belle on December 22, 2009 at 11:06 AM said...

BuTtErFlyInFraMe: sungguh grand la kan.. artis la kan.. hihi..

Cik Belle on December 22, 2009 at 11:08 AM said...

faratul: sob3. teringin tapi budget tak mencukupi. hhuhu. takpela, kite diy same2 jugak la.. hihi.. macam ni mesti cecah 1k+ kot ek.. tunang je pon. huhu.

nona on December 23, 2009 at 4:37 AM said...

lawanye...dh mcm pelamin kawen...

Cik Belle on December 23, 2009 at 5:09 AM said...

nona: itulah kan.. lawa betul.. hihi. saya link blog awak. =)

Nurulhuda|Adlie on December 23, 2009 at 5:26 AM said...

mmg cantek! sadly i masa tunang takde pelamin pun, hehe.. eh belle u tgk kan pelamin tunang ina, rilek okay dia n family buat, dalam gambar nice and simple, hehe.. dulu masa kakak dia kawin bapak dia bertukang buat pelamin, salute!

Ms Abby on December 25, 2009 at 8:46 AM said...

Cik belle, i takde lah pandai sgt nak DIY, baru nak mencuba, besides, tirai backdrop tu i just nak beli chiffon and antar kan jahit, simple, jer, so nanti i just focus on the deco ajer...hehe

NahWaL on December 28, 2009 at 12:21 AM said...

hey sayang sorry, i baru perasan cause further comments takda notification. why dont u turn it on? huhu.

arma punyer pelamin sahaja dalam rm3500. the bertandang hall is so wide and spacious, so probably they're going to need a big pelamin. and we're having 2 couples (his bro and him) on that day..haha jimat kos.

the other day. we went to see his pelamin dekat wedding putrajaya. it was a fairly small stage (dewan seroje), and for pelamin+meja beradap+deco+arch= 7000.

and he said in january they'll be doing one reception dekat renaissance hotel. budget rm11k. haha. kalao dewan around that kot. so small hall = rm7k . bigger halls, bigger budget. duh. haha

but i wanted to use arma first, and then fiance curik arma. boleh? haha

Cik Belle on December 29, 2009 at 4:04 AM said...

Nurulhuda|Adlie: hihi.. ina banyak supporter. family2 die semua best ok. dari nenek sampaila ke adik2, semua masuk campur tolong itu ini. pelamin kakak die yg kat luar tuh eyh? coz yg dalam rumah tuh, i ade jugak tolong touch-up kan sikit2. i ngan ina la. tp minor je. banyak kakak sepupu die yg buat. pelamin kat luar tuh i xsentuh pon.. hihi.

Cik Belle on December 29, 2009 at 4:06 AM said...

Ms Abby: tuhla, kalau xcube, kite tak tau kan. hihi. all the best to u! starts from now, u kene kumpul2 gambar on floral arrangement. nnt senang nak gubah.. bunga2 wajib kan kene ade.. hihi. boleh buat pomander ball jugak. tgh in tuh. hee. cube try tgk fairy lights kat ikea. i rase murah jugak harganya.. so boleh buat deco untuk backdrop jugak.. hihi

Cik Belle on December 29, 2009 at 4:11 AM said...

NahWaL: so meaning, hall package will starts from 3500 la eyh. no bad huh. still can be considered la. i think for bigger hall, they might use more flowers and deco n maybe gune 5 panel pelamin kot. hehe. eish, beruntung u ok, dapat that price. ahh, so jeles! hihi. for sure, ur wedding will look superb nnt.. hehe.

 

Designed by Alieff Artwork