Monday, December 28, 2009

say hello to 2010

Tibe-tibe rasa berdebar. Kerana apa? Lagi few days da nak masuk 2010. Takut, takut, takut. Hihi. Bukan apa, si teruna agree on June dia akan hantar rombongan. Tapi itulah, kami masih tiada date nye lagi. Errghh. Susahnya bila takde tarikh nak book itu ini terpaksa hold dulu.

I love everything to be perfect bukan suke suke tangkap muat aja, bukan asal ado je. Tapi, itulah, bila ajak discuss bersama si teruna, die everything pon relax relax relax dulu. Adoi.. I kalut kot. Huhu. Si teruna lagi excited nak beli barang hantaran untuk kahwin dari persiapan hari tunang. Adoi lagi.. Kenapa die terlalu advance ni, sedangkan kahwinnyer tiada tarikh lagi. Triple adoi..

Mungkin kerana kami PJJ (percintaan jarak jauh), agak susah nak berdiskusi bersama. Half of the day, dia akan sebuk bekerja dan outstation sana sini. Bila malam, sebok bersama family pula. Dan tak boleh blah, bila die sebok dengan PS3 nya. Adoyai..

Fikir dari sudut positif, 6 bulan satu jangkamasa yang panjang. InsyaAllah, di permudahkan perjalanannya. Even ada yang buat preparation sependek 2 bulan dan berjaya aje. Huhu. Am praying for the best. Ameen.

maaf, terlari dari tajuk persiapan hari besar. =)


13 comments:

Nurulhuda|Adlie said...

belle, preparation tu up to you yourself, duration pun sama, asal u utilise the time at ur best then 2 bulan pun cukup.. :)

7 bulan mcm i pun kalau hari2 goyang kaki sama je.. dont you worry..

NahWaL said...

cik belle,

2 months is enuf. hehe. betol cakap huda..doesnt matter how long.

my experience, fiance planned for merisik only (even though initially my parents insisted on getting engaged). and then, last minute, 2 (or is it 3?) weeks before the merisik, future PIL they wanted us to get engaged. 3 weeks i tell ya!! gile kot plan, dah la masa tue raya, so I was busy all day long calling vendors who would do my engagement on 5th raya. haha. but worth it. kalau nak plan betul2, takkan puas sampai bila2. haha. we plan but Tuhan menentukan. In the End, as long as dah selamat, no worries kan?

I wish I had time planning my engagement like ure doing, Id save a lot much money instead of paying deposits right away to vendors who were willing to take the job on that day..Had to work with so small options =). i didnt even consider engagement packages! makeup was done by someone else, mini dais was done by someone else. outfit i HAD TO RENT cause i was short of time, also from someone else. haha. gile bazir.

panjangnya komen. hihihi. 2010 brides wuhu!

dell @ MarryMe said...

actually 6 months is not that long dear. betul, trust me. pejam celik je. last time masa i knew that i had 6 months to prepare mula tu mcm rilek2 je. bila dah tinggal sebulan dua baru la nak kalut. hihi.

neway lets just hope for the best, insya allah :)

harzharun said...

i la tu yg wat preparation in limited time...risik on 24 okt 09,n family arjuna nak wat E-day ASAP..den blangsungla ptunangan on 28 nov...wedding lak insyaAllah 15 mac 2010...mmg i ni, sejak bln 10 hr tu, duk bz manjang la...

jarjar said...

you know what Cik Belle, i have my wedd date already but tak fikir pun pasal bertunang..so right now just concentrate on wedd day preparation and tunang tu akan dilakukan secara ad-hoc bila2 rasa nak bertunang..tapi im sure it will be a quite stressful prep..just like what u were saying..susah sgt nak buat booking with vendors if takde tarikh ni

faratul said...

ya.. kite serupa!!so i will follow u...haha

Cik Belle said...

Nurulhuda|Adlie: betul jugak kan huda.. as for time being, i try to shorlisted all the potential vendor dulu.. hihi. nasib blogger world ni banyak membantu. =)

Cik Belle said...

NahWaL: 3 weeks to plan everything? oh my, u r superwoman ok. hihi. kalau i serius i da serah bulat2 kat my mom to settle. haha. i kalut.. haha. tp ur e-day semua pon lawa. especially ur make-up. dais, hantaran.. semua lawa la. hihi.. btul cakap u, kita plan itu ini, end up semuanya Allah jugak yang menentukan. =)

Cik Belle said...

dell @ MarryMe: kan..pejam celik pejam celik xsedar masa da berlalu. hehe. im wishing for the best.. isk, berdebar. hee.

Cik Belle said...

harzharun: hihi.. kesian u.. terkejar2 yer. takpe, we r here to help u dear.. insyaAllah, semuanya selamat. =) happy preparing!

Cik Belle said...

jarjar: tp u have to more focus in ur big day kot.. its ur wedding! mesti lagi banyak nak kene fikir rite.. hihi. bertunang biasanya among family je.. so xbesar sgt kot nak siap itu ini.. =) all the best!

Cik Belle said...

faratul: hihi. i will follow u too dear!

NahWaL said...

yela, my fiance demand. HAHA. plus my kazen2 sme baru sorang kawen, and diorang pon tak buat engagement, and it was just a spur of the moment. GILE!

you'll have a beautiful engagement, trust me. As long as you're happy right? Lain2 tak penting sangat. yang penting pics!!
my dad nak buat kol 5 petang on 5th raya cause takot orang keje. kira dah habis kerja baru datang my engagement. pak ngah i jadi wakil pon keje that day but took half day. so i had around 2 hours only to take pics. No wait, 1. cause the pantun2 and all lasted an hour. HA HA HA. my dad la punyer idea. siap skrip. haha.

Copyright to CIK BELLE
Designed by UMIESUEstudio 2014