Tuesday, December 29, 2009

Square white plate

In searching of a white plate to fill in with chocolates as hantaran nanti. Ikea akan ku jejak. Hihi. Saya suka square white plate like this one:Source: google image

Idea untuk hantaran. Begini:

Source: *sorry, tak igt =p*

Simple and Nice. Chocolate pon beli sikit aje, jimat. ha-ha. Cheapskate me. huhu. And then, wrap them with plastic wrap tuh. Ke ape nama die. I pon xtau. Ngee. Budak-budak nakal xboleh curi-curi ambil. Haha. Tengok saja. Hee.

Agak-agak ade ke kat ikea ni.. Harap adala. =) Atau ada tak kedai kitchenware yang murah-murah offer this kind of plate? Tihihi.




28 comments:

AdzyH said...

Babe,

I've seen so many of this plate at this mall called Plaza Damas. I dont know if you know it..it's in Hartamas and the place is not big pun. Orang tu selalu je display plates yang macam ni, and they are always on sale.
But, am sure you can easily find this plate elsewhere.

NahWaL said...

i bet u go into ikea and will have trouble making decisions. HE HE HE.

I attended two weddings of my teacher's daughter. they were both Arts Teacher, and so creative. one of them bought these 80 cents cups, and then wrapped em in ikea napkins (green) , and she hid an egg in the cup. and tied it with a ribbon. SO original. Too bad i dont have a pic though. For engagement maybe u can do urself. =)

Fuchsia said...

sy pun cadangnya nak guna plate mcm ni for my hantaran. tapi takut tak muat pulak and takut tak match sbb my theme will be silver+gold. kalo jadik, harus la sy paparkan dlm blog nih ^-^

hidden.wing said...

SSF pun ada =)

Ms diaNA said...

hey, thanks 4 dropping by..

btw, i really like d idea of using d white plate tu.. it came across when i was having dinner & they used d plate to serve our food. i told my fiance about it, and he loved d idea too!

tapi using ceramic ni kene very careful kan, if not.. meraung la tengok hantaran tu berkecai.. ;p

Elly ANAILLE said...

yup yup, kat ikea ade. they come in black & white. 2 size ade, i think. otherwise, u can go to amcorp mall, at ground floor, near cosway outlet. ade jual plates mcm ni cheap je. :)

BuTtErFlyInFraMe said...

ya SSF pun ada..ada banyak... :D

jarjar said...

found similar plate kat metrojaya..RM29.90 :)

jannah sukhri said...

babe, kat sini(kemaman) ade.i pon plan nk buat dlm white plate since my wedding theme are white.but, badly, my fiance dh tempah talam kayu warna putih without ask me 1st.lepas tu baru i jmpa dat white plate.rm10 per pcs.shooo cheap compare dat talam kayu yang my fiance belikan tu.sangat menyesal.u kat mane ea?

faratul said...

wah..mahal jugak eh.tp idea wrap the chocs tu mmg okk.. slalunye bile smp kt pantin da kurg. lagi2 chocs yg jarang dpt tuh..

ShalinzZ85 said...

wah..very the tantekkk ok..ai like..tapi utk hantaran i dah buat mcm len..very the traditional..huhu

Nurulhuda|Adlie said...

banyak ikea, n ssf and kedai kitchenware, pasti ada.. and i pun ada beli actually, plate ceramic bentuk butterfly, takla besar n sesuai nak letak choc ke, warna putih, rm3 masa tu carrefour jual yg tak laku, so skrg i mcm tatau nak pakai ke tak, i beli 6 cos ada 6 je masa tu..

and cutelah.. beli je lebih i nih..

NurulShigim said...

sy dah buat research ttg plate tu..kat ikea ade mcm2 bentuk..harga paling murah pun 11.90rm..

Cik Belle said...

AdzyH: thx babe. nanti i pusing2 hartamas tuh. hihi. teruja. ngee.

NahWaL: so TRUE!! owh i love everything they have in ikea. how i wish money can grow on tree! ha-ha

Fuchsia: o eyh? hihi. kalau jadi harus yer paparkan dalam blog. untuk rujukan semua gitu. sharing is caring.

hidden.wing: owh thx! must pay a visit there, then! hopefully they still having YES sekarang. heh.

Ms diaNA: haah, kene extra careful handle those thing rite. tak terfikir pon pasal ni. thx for the reminder. hehe.

Elly ANAILLE: i love that CHEAP word. will go there soon. thx babe.

BuTtErFlyInFraMe: thx. tihihi. will check there soon. =)

jarjar: serius? nnt check kat metrojaya the curve. alang2 p ikea kan. hihi.

jannah sukhri: boleh tak suruh die je yang gune that white tray? huhu. nanti boleh curik idea u on how to deco. huhu. well, my hometown kat seremban, but most of the time i will stay kat shah alam since im a full time student. bleargh.

faratul: hihi. sila bungkuskan senyap2 khas untuk pengantin. hehe.

ShalinzZ85: traditional theme eyh. love love love. hehe.

Nurulhuda|Adlie: ala, tomeynyer butterfly plate.. hihi. kot boleh sewa dengan u je nanti bole. huhuhu.

Cik Belle said...

NurulShigim: TQ!!! suke sangat. nanti nak comparekan dengan SSF n amcorp mall. kalau mahal dr ikea, harus ke ikea sahaja. =) tq babe. ure so sweet!

AmyMizzunderstood said...

Ikea paling banyak choice..u leh pilih banyak design jgk!hehe gud luck !

.:ANN512:. said...

i like tis cute idea! good luck belle!~

Miss Fiza said...

i wanted the same white plate too since my wedding turquoise + white tapi dah 2 kali pegi IKEA, they don't have them anymore :( yg ada pun warna hitam. yg putih tu the smaller one ada lah..frust sgt2.. terus tukar guna bakul je :P

tp penah npk lebih kurg mcm ni kt Jusco but quite pricy lah rm29.90 per piece..hihih :)

Miss Fiza said...

Pak Rani katering tu esok lepas my sister balik baru saya bagi eh. saya tak simpan number dia :P, btw Pak Rani tu duduk kt Seremban, Dusun Niur.

Cik Belle said...

AmyMizzunderstood: Terima kasih Amy. =)

.:ANN512:. : Ehee. wish me luck. Ngee.

Miss Fiza: Huh, betul ke babe kat ikea da takde. Hmmp. sedih betul. baru ingat nak jalan-jalan nanti kat sana. Mungkin boleh cari kat ssf.. pray hard.

TQ fiza.. saya ni baru pindah duk seremban.. tuh yang tak arif sangat vendor2 kat sini. pernah jugak beberapa kali attend wedding kat area rumah, tapi xmenarik minat la dorg punye caterer. huhu.

harzharun said...

Dear!!!!....i dah bli pun dat plate!!...i want to use as bekas hantran..bukan tuk coklat sj..tp semua hantran...i bli kat SSF...RM11.40 after 50% less....

Cik Belle said...

harzharun: harz... TQ!!!! sale sampai bile eyh? 3hb eyh? harus cepat ni.. love u!

zaitgha said...

Pak Rani punya food mmg sedap...nak contact dia let me know....and kat town Sban byk this plates kat Spore Street tuh...sorry i dont know the current road name....and your idea is nice coz lepas tuh bole guna the plates for your dishes....

Cik Belle said...

zaitgha: auntie, cantekla cupcake auntie. hihi. insyaAllah, nanti ley jengok2 kat street tuh. ehe. thanks auntie. =)

Anonymous said...

Great blog here! Also your web site loads up very fast!
What web host are you using? Can I get your affiliate link to your host?

I wish my web site loaded up as fast as yours lol

Look into my web site - Juegos Gratis

Anonymous said...

It's nearly impossible to find well-informed people for this topic, but you seem like you know what you're
talking about! Thanks

Review my weblog :: bancuri cu fizicieni

Anonymous said...

I'm gone to convey my little brother, that he should also go to see this weblog on regular basis to obtain updated from hottest information.

Also visit my web-site; jocuri online.com

Anonymous said...

Good day! I just wish to give a huge thumbs up for the great
data you might have here on this post. I shall be coming back to your weblog for extra
soon.

Review my web page :: best semi permanent hair dye cover grey

Copyright to CIK BELLE
Designed by UMIESUEstudio 2014