Friday, January 1, 2010

Tentang photobooth

Idea untuk mengadakan photo booth di hari wedding timbul setelah beberapa blogger memperkenalkan idea ini di entry mereka. TQ to them. Such a cute idea eyh. Dan haruslah mencorak idea of how to decorate the booth and such. Idea untuk membuat photo collage sebagai backdrop timbul setelah nampak gambar ini hasil dari blogwalking. Ngee.



Source: From CS team

Simple saja. Tetamu tentu muak tengok pengantin sakan berposing dalam photo collage tuh. ehehe. Pedulik. Ini wedding saya. Ngee. If the photos are from lomo camera mesti lagi cantek. Photobooth boleh juga digabungkan dengan meja guestbook. Dan harus letak seorang photographer hanya untuk snap pic tetamu. Ehee. Letak tripod sudah. =) Jadi, tak perlula nak hire profesional photographer kot. Guna tripod, pasti gambar tak gegar punya. Hi-hi. Dalam kepala da nampak orang yang bakal dipertanggungjawabkan untuk ini, sia-siala kalau hantar belajar 3thn dalam bidang photography tapi tak mampu buat kerja sesenang ini. Hmmp.


16 comments:

NahWaL said...

wahhhh belle amik photography ke?? besla!!

tapi idea one of a kind kan? haritu ada gak terbaca blog sapa tah, dia tak buat pelamin, tapi buat backdrop santek di lobby sebab jadi tempat tetamu amik gambar with perantin. usually diorang amik gambar backdrop tak santek kan. hihi.

Cik Belle said...

bukan saya bukan saya. ahaha. salah seorang ahli keluarga. hehe. ada backdrop semua orang mesti bertumpu punya nak amek gambar. ehehe. nanti boleh buat koleksi gambar-gambar tetamu. huhu.

faratul said...

wah..great! tp kne usaha gigih la nak tampal those pics.. dah la pantin byk keje nnt. kalo umah i spacious leh la apply tp cenonet je.. idea yg wall pics tu pon cam besh kn?

Elly ANAILLE said...

nak jugak! nak jugak! i pun ade terbaca somewhere kat sape punya blog tah ( i x ingat..). the idea is awesome. i ni sume pun nak buat. poyot jek. ;p

u kawen nnt sure i nak dtg nak terjah photobooth jugak! haha.

harzharun said...

kene berusah gigih tu cik belle nak buat photo collage tu..i tgk pong cam dah x larat(i mmg pemalas)..hahaha..
tp idea ni best la...

Cik Belle said...

faratul: betul2, nanti pengantin sure banyak keje.. nak kene sub kat orang lain la keje ni. huhu.

Elly ANAILLE: u r most welcome.. huhu.

harzharun: tuhla kan. berusaha dengan gigih. i sub kat adik i je la since die blaja photography and penah nampak die buat assigment camni. definitely die tau camne nak buat kan. hihi. mane yg boleh sub kat orang, sub aje. hihi

Miss Fiza said...

Babe..sy dh email awk contact number Pak Rani Catering tu. Check lah yer ;)

bitsANDpieces said...

cute. r u from seremban? seremban where? tahu tak di mana di seremban ni yg boleh buat fresh flowers? i have some tp still dlm consideration..which costs me 5 dulangs (rm600)...

fikaryna said...

hmm..idea yg sgt kreatif..buat la..nak tgk gak..huhu..

Cik Belle said...

Miss Fiza: awak, TQ sangat... hihi

bitsANDpieces: will email u soon.

fikaryna: insyaAllah. hihi. =)

Nurulhuda|Adlie said...

lomo wall, mmg best gila, mukhriz ni dia mmg org kuat lomo eversince lomo kat msia, so dia mesti banyak lomo pic yg sampai boleh buat backdrop mcm tu, and ada sorang silent reader i, haha silent reader, poyo gila kan, bila i tulis pasal lomo aritu dia pun comment, dia kata dia nak buat the same for her wedding, cos dia pun lomo gegila, but her wedding in october, rasa tak sabar nak tgk.. :)

belle, kalau ada kesempatan and space buatlah.. its so gonna be the spotlight of the event.. :)

Cik Belle said...

Nurulhuda|Adlie: best kan ade lomo wall ni. wah, bestnyer ur silent reader tuh.. if accidently u terbaca die nyer entry do share with us in ur blog plak eyh. ehehe.

kite ade satu je camera lomo. pakai film plak tuh. ade tak yang mcm digital camera? =) tak cantek boleh delete aje terus.

nuruz said...

eh eh?? mcm mane gamba sy boleh ade di blog awk. huhuhuhu.. seronok bace blog awk laa.. bnyk idea n input yg menarik blh sy dpt utk prepare for my Eday.. :)

Cik Belle said...

nuruz: oh my. u yang jadi pengapit moqh ke? isk. bestnyer ade kawan best macam moqh. mesti dapat f.o.c je servis photography nnt! how lucky! ehee. ow, btw, thanks for dropping by. happy preparing k! hehe

nuruz said...

ekceli moqh is my future brother in law. huhuhu. kalau u teringin nk pelamin mcm tu, boleh la start snap gamba u n partner using lomo cam dari skrg. huhuhu. ok tq, u too :)

Cik Belle said...

nuruz: wah!! bestnyer!! untung giller u. dah sah-sah f.o.c. nak kawan ngan u la. hehehe

Copyright to CIK BELLE
Designed by UMIESUEstudio 2014