Sunday, August 8, 2010

Comel-nya!




Credit to: KameraKahwin

Instead of wedding badge semata, sematkan sekali ribbon ikut warna tema mungkin. White colour to be safe. Match dengan semua colour baju.

Owh, comel betul.
I tak tahu la bridesmaid i nanti nak ke tak nak, pakai badge bagai ni.
Ngee.

Ada bloggers nak jadi bridesmaid i tak?
tetibe nak promote. hahaaha.




30 comments:

ms syaz said...

cik belle.. i nk buat mcm nie.. trus my mum scratch.. i suh dia pakai.. 'mum of the bride'.. ader ker suh i je yg pakai sendiri.. muahahahah... tp nice kan idea tue.. sgt menarik.. :)

mysarah said...

nak nak nak. nak badge tapi takmo jd bridesmaid sebab pemalu. haha. buley??

farahfatihah said...

bg la badge utk blogers hehehehehe

♥♥ eija ♥♥ said...

hehe....
comel nyer.. ade ker orang nak pakai?? hehe

kena paksa rela nie hehe

Amalina said...

love this idea..but of course parents rejected it..kempunannnnn

syanaim said...

::nice idea lah kak bell..sempat x nasya nak buat untuk wedding nasya nanti..:D..::

NahWaL said...

sila carik link sebab ai pemalas. HAHA

sk said...

nak nak nak.. nak jadik bridesmaid. nnt dpt badge. ngeeeee~

eh cik belle kawen bila? sape kawen dulu nih? i ke u? haha

aNoiHalim said...

Cute!

Paksa jek your bridemaids pakai.. (guna kuasa veto). haha

hana yoriee said...

comel giller badge ni..hihi =) sooka..

thezaila said...

mak aih.. comel nya....
mahu satu...

FaiHash said...

i wanna be ur bridesmaid.haha.

(J.U.L.I.E) said...

chomel2.. ni da ader dlm list.. ari tu usha blog b2b lan pon buat idea camni.. cam besh jer.. tp kalo wat bahasa melayu nampak cam skema tak????

Hana said...

wa.. cute.. :) tp tatau la mereka mahu pakai tak.. ok jugak kan instead of bunga reben yg slalu

ShiNe Of HappiNess said...

cik belle...nak!!!i nak!!huuhuhu..

tibe2...apakah???

aziraarif said...

nk tanye, kalu buat badge mcm ni better words dlm inggeris ke or malay? takut nnanti makcik2 yg dtg dr kg, nth paham ke idok...

btw, setelah bc pengumuman cik belle ttg cookies tu, trus i sambar 2..mmg sodap

ummphs.. said...

cik belle.
sangat cumel. ;)
but agree with Amalina. kompem my parents reject it! :(

masmOna said...

hiks!cumel cumel cumel! mama kompem reject tamo pakai nye.kena cari alternatif lain lah gini huhu

♥ hazlynda kushairi ♥ said...

betul babe. idea ni lebeh ke wawasan 2020. hehe rather than the flowers and stuff - opss.... i still gune yg mcm tu. sy ni sgt ketinggalan.

Reen Tart Nenas said...

cuba tanya bridesmaid u dulu... mana tau die nak pakai :) so sweet kan?

Cik Belle said...

ms syaz: alolo.. shiannyer.. hehee.. takpe, if ur mom tak nak pakai, suh ur gadis dulang pakai! mereka pasti suka. orang muda kan, jiwa ranggi! haha

mysarah: haha. gedik sarah ni.. ! hehe

farahfatihah: huhu. good ideas eyh.. ade rezeki lebih, i buat and distribute to u all semua! hehee

♥♥ eija ♥♥: huhu.. kalau i, i nak pakai! hehee

Amalina: haha.. i tak propose this idea to my mom lagik. haha. 70% will be rejected kot. susah die nak terima idea baru ni. huhu

syanaim: sya, cuba tanya supplier..sempat kot. hehe.. sekarang tgk ramai jugak printing shop buat badge ni.

NahWaL: nawal, nak buat untuk blogger eyh? cool! don't forget, Cik Belle keyh. hahha. later i kasi u url keyh..heh heh heh

sk: haha.. harapnya tak bertembung la tarikh kite ye dak.. dah la tunang ritu dekat-dekat jugak tarikhnya. huhu. i nak pergi wedding u! hihi

aNoiHalim: huhu.. if only i have kuasa veto tuh.. hihi..

hana yoriee: kan hana.. i pon shukeeee!

thezaila: hehe.. tempah untuk blogger jom! hehe

FaiHash: cool! jadi bridesmaid i, dapat baju free and badge free nanti. hehehee.. kene datang interview dulu nieh. hehehe

(J.U.L.I.E): julie, tak de masalah.. aku pernah tengok jugak gambar yang pakai badge ni tapi in malay.. ade je buat.. ko boleh create nama yang comel-comel.. macam 'Gadis Dulang', 'Ibu Pengantin Perempuan'.. ok, the rest fikir sendiri. hee

Hana: hehe.. kalau nak cari suatu kelainan, y not kan.. =))

ShiNe Of HappiNess: boleh, boleh! hehe..

aziraarif: hihi. tak salah if kita guna bahasa melayu pun.. lagi senang orang baca and faham.. bahasa melayu lagi rasa mesra.. =))

ummphs..: hihi. paksa bridesmaid je pakai! hahaa..

masmOna: tihihi. kak tia pon mungkin kene reject jugak. hahaha. die berkenan dengan bunga rozet kristal. hoh, camne tuh nak diy?

♥ hazlynda kushairi ♥: i pun ketinggalan jugak kot.. i ni suke idea merepek-repek.. tapi, nanti wedding, macam orang lain jugak, semuanya ikut kebiasaan.. kang makcik-makcik bising, kata ini bukan macam ni lah, ini macam tuh la.. bosannnnnn

Cik Belle said...
This comment has been removed by the author.
Cik Belle said...

Reen Tart Nenas: itula, kene tanya bridesmaid. tapi, i takde list bridesmaid lagi. cene? huhu

A W E E N N Y E said...

So sweet...nice sangat

Iffah Hamed said...

comel er idea neehh..p td ingtkan untuk family pengantin..huhu

missbutterfly said...

ehhee...comel jer..tp xtau org lain nk pakai ke x..(kot2 ada yg conservative ckit)

Cik Belle said...

A W E E N N Y E: kann. ehehe..

Iffah Hamed: boleh jugak iffah, if nak gunakan untuk family pengantin. huhu.. kalau ur mom nak pakai la.. boleh aje..

missbutterfly: betul tu ja! hehe.. idea pelik-pelik ni susah nak convince orang! haha

thezaila said...

menarik gak idea utk tempat khusu utk kengkawan blogger. =) meh meh .. jom jom

ElyaElmo said...

comel comel...mana nk cari yeh???

Bai said...

i suka badge tu. buat doorgift pun ok. huhuhu

Copyright to CIK BELLE
Designed by UMIESUEstudio 2014