Friday, August 13, 2010

E-day: Official Photographer

Bulan Ramadhan ni, slow sikit nak update.
Lepas tarawikh, katil bagai melambai-lambai.
Hui, takut pulak duk imagine bukan-bukan. Hehe.

Hari ni, mari, I nak kenalkan Official Photographer I hari tunang I tempoh hari.
Dah basi kan cerita tentang engagement hari tuh.
Tapi, ada je permintaan untuk share lagi. I segan teramat sebenarnya.. =|

I sedikit rasa bersalah juga, letak gambar dari hasil tangkapan mereka tanpa give credit to them.
Lepas ni, I nak update balik all entry I yang I guna gambar hasil tangkapan dari mereka.

Official Photographer ialah Photofr3ak !

Senang berurusan dengan team Photofr3ak!
Dari mula sesi minta quotation sehingga ke akhir majlis, saya puas hati dengan mereka.
Alhamdulillah.

I can't afford to hire BIG NAME photographers in Malaysia.
*Save more for wedding!*
Tihihihi.
Tapi, jangan pula memandang sebelah mata pada mereka yang baru.

Hasil tangkapan yang sungguh memberangsangkan!
Lihat, lihat!

*click on the picture for better view*

Orang tak cantik, ehem sayala tu, pun nampak berseri dengan lighting yang bagus!
Angle yang cantik!
Tambahan pula editing yang tak-hilangkan-hidung!
Gambar bertambah super bagus!
Ahh, lega, jerawat ku hilang semuanya.
Haha. Tak takut la nak tepek gambar closed-up!
Ngee.


*click on the picture for better view*

Maafkan kami yang tidak fotogenik.
Bapak dan bapak saudara dah pesan banyak kali, haip, tak boleh ambil gambar pegang-pegang mahupun dekat-dekat. Hehehee.

Ini sesi outdoor.
Percuma katakan.
Haruslah GRAB! Hehehe.
Bagus Photofr3ak ni, tak berkira nak kasi FREE outdoor!
Dah la majlis cover dari makeup - posing dalam bilik - sesi perbincangan - sesi sarung cincin - sesi bergambar bersama family i dan bakal in laws - sesi bergambar bersama gadis dulang - sesi bergambar dengan sepupu pihak lelaki - sesi makan - haish semua la!
Berapa jam dah tu cover, ada lagi ajak saya pergi outdoor!
Memang la, super berbaloi, i tell u!
HiHi.

*click on the picture for better view*

Lepas tu, i ni memang gedik.
Suka tau, request gambar macam-macam.
Contoh ini. Hehe.
"Abg Azli, saya nak gambar dengan best friends saya..."
Takde nya membantah apa yang saya request.
Ambil gambar cantik-cantik ada!

Nak cerita, macam-macam yang saya request. Hehe.
Tapi, nanti nampak pulak macam saya ni, demand-nya la hai!
Hahahahahaha. Tutup cerita terus!

Memang sungguh berbaloi la apa yang saya bayar.
Album pun dapat cepat.
Ada 2 photographers pulak tu.
Tak sangka sangat, dia bawak team sekali.
Hebatlah!
Gambar pun banyak.
Ada 1200++ dalam DVD.
Pening tau nak pilih nak letak mana satu dalam blog.
Hahahahaha.
Randomly pick aje ni.

Nak cerita, yang diorang ni memang sangat-sangat I recommend-lah.
Dahla datang awal.
Lepas tuh, aktif sentiasa mengambil gambar.
Tak nampak diorang ni duk diam pun.
Saling bekerjasama antara team.
Seronoklah bekerjasama!

Banyak nak cerita.
Sebab memang puas hati sangatlah.

Salah satu yang boleh buat saya tarik nafas lega engagement tempoh hari.
Hehe.


Ada apa-apa boleh la email them to: photofr3ak@yahoo.com


Quote my name, nanti dapat discount!
Har Har Har.


Em, kalau ada budget lebih, tolong hire a photographer. Kalau anda mengharapkan adik/ahli keluarga kemungkinan banyak moment-moment akan terlepas. Seperti saya, saya rasa sangat berbaloi hire a photographer di hari tunang, sebabnya, adik saya sangat sibuk atur itu atur ini, tolong itu tolong ini, bekejar kesana kemari, walaupun saya tahu saya boleh harapkan dia ambil gambar saya. Tapi, itulah, dia pun sebahagian dari tulang belakang majlis, jadi, pastinya sibuk juga. Jadi, yang ada budget lebih, silalah, ambil jurugambar. Tak rugi!


*Semua gambar hasil dari Photofr3ak*




34 comments:

♥♥relyza♥♥ said...

cantik!!!!

nur_nj said...

=) betul3...
jurugambar yang sibuk2 suruh bergambar sampai naik segan...
hehheh....
tapi mcm sedey gak sebab tak dapat stay lama waktu tu.
Atia, untuk makanan yg super sedap tu tak nak cerita ke???

♥ hazlynda kushairi ♥ said...

awesome!

eh, ape 3 keping je nih???

♥♥ eija ♥♥ said...

cantik :)
nampak dah darah manis tuu :)

w.a.n.n.o.r.f.a.d.z.l.i.n.a said...

Cantik sangat!!=)

Meey@ said...

belle!awat 3 keping jek!tak puas tgk.berseri sgt la!betul kata u, klu harap adik beradik sendiri nak amikkan gambar, rasanya mmg tak dan.erm..i pun sedang berkira-kira sama ada nak amik phoographer ke x.uwaa..bajet ketat ni!

syanaim said...

::cik bell sangat manis..ayunyer kamuuuuu..:D..::

hana yoriee said...

alaaaa..sweetnye pic dia..tapi 3 je ke cik belle? hehehe

Sya Sakura said...

gambar yg cantikk!! Awk nmpak berseri2 dlm gambar.. glowing with happiness tuu.. heheh :)

NahWaL said...

hey. kedekut dosa. hehe.

missbutterfly said...

atia tipu..dia cantik sbnrnye..hehehhe...more pics pls!

didieadila said...

sweetnyer gmbr 2nd tuh!
hihihi..

Nora a.k.a Aira said...

setuju2 !! hehe thanks for the info ! =)

aLiN_aZa said...

niceeee.....=]...


ni tgh browse pic2 yg dorng amik..=],..jeheh

masmOna said...

kak tia memang cantek! hik =)

cik yaya said...

dah lama la nak ckp kt ko tia aka bakal jiran ececece

muka ko ada sket2 cm ayu raudhah!

ok tu je.

ElyaElmo said...

bell larik topic japp....sapa mekappp kan bell yeh???cantik laa art si MUA tu....kemass jeeee nmpakkkk...

PurPLe LaDy AiFA said...

betul kate elya.. cantik make up cik belle! gambar pon sweet, and i love the fact gambar yang xde pegang2 neh as i'm really particular on those things! =) LIKE!

Cik Belle said...

♥♥relyza♥♥: hihi. TQ!

nur_nj: hehee.. makanan eyh? ok, nanti bercerita di lain entry. hehe

♥ hazlynda kushairi ♥ : haha, cukuplah buat masa ini. hehe.

♥♥ eija ♥♥ : hihi. aish, malu! =)

w.a.n.n.o.r.f.a.d.z.l.i.n.a : wan, thanks! =)

Cik Belle said...

♥♥relyza♥♥: hihi. TQ!

nur_nj: hehee.. makanan eyh? ok, nanti bercerita di lain entry. hehe

♥ hazlynda kushairi ♥ : haha, cukuplah buat masa ini. hehe.

♥♥ eija ♥♥ : hihi. aish, malu! =)

w.a.n.n.o.r.f.a.d.z.l.i.n.a : wan, thanks! =)

Cik Belle said...

Meey@: hihi.. nanti i upload lagi k. =)) meeya, share-share dengan tunang u, mesti die mahu.. pujuk die, cakap, nanti i copy gambar dalam cd k. hihi..

syanaim: camera trick semata ni. hehe..

hana yoriee: huhu.. nanti kite upload lagi k.. haish, malu i nak upload gamba lain.. =)

Sya Sakura: sya, awak pun sangat cantik!! hihi.. neway, thanks babe. =))

NahWaL: hahaa.. nawal ni memang, ade je eyh. hehehe.. nak simpan gambar lain, nak buat video macam kau jugak nanti.. huhuhu..

Cik Belle said...

missbutterfly: jaja! haha.. elleyh, die pun kedekut gambar jugak. haha..

didieadila: huhu.. TQ! =)

Nora a.k.a Aira: =) no problem dear. sharing is caring! hehe

aLiN_aZa: hehe. cantik kan.. hehe..

masmOna: haha. pandaila mas.. skrang da tua, dah kedut-kedut sikit. hehe

cik yaya: hahaha. cik jiran ni buat i kembang kempis la.. feeling artist sekejap. wahahahaha. sila muntah hijau sekarang! hehe

Cik Belle said...

ElyaElmo: tukang makeup eyh.. kak anis.. sama yang makeupkan nawal time tunang dulu. uhuhu..

PurPLe LaDy AiFA: hihi.. ni keluar outdoor pun my dad duk tanya banyak kali, orang sekarang macam gini ke.. tunang-tunang boleh ambik gambar berdua ke. huhu.. i bawak adik-adik i teman sekali. huhuhu. tunggu nikah la, boleh gambar gedik-gedik. huhuhu

Nurulhuda|Adlie said...

lovely! org berseri nak bertunang, tp belle mmg dah makin berseri, nanti kawin lagilah berseri seri seri.. hehe.. :)

great op! kalau yang jenis tak berkira ni, i pun suka, biar dia yg lagi aktif dari kita kan.. good job photofreak! :)

farahfatihah said...

mmg cantik!!!

fia said...

cantiknya............
sangat cantik..............
tersangat cantik.............

Reen Tart Nenas said...

cik belle, suka gambar yg balck n white itu :) best2!

Cik Belle said...

Nurulhuda|Adlie: eceyecey.. orang yang dah kawin lagi la berseri-seri.. happy je kan.. dah tak perlu naks erabut-serabut fikir pasal preps dah.. bestnyerrr!

farahfatihah: =) tq dear.

fia: amboi-amboi.. hehe. malu i. tihihi.

Reen Tart Nenas: huhu.. thanks dear. =)

PhotoFr3ak said...

salam cik belle... tq coz sudi bekerjasama ngn kitorang hari tu... tq for your patience & everything la... lg satu tq coz sudi promote kitorang punya service secara free... byk jgk emel masuk... he he komisen 25%.... he he

...regards azli,azam,wan :)

Cik Belle said...

ha ha ha. abg 3 sekawan.. lepas ni kene tangkap gambar santek-santek ya! habis lah cik belle kene nanti, kalau gambar orang lain tak santekk.. hohoho.

good job Photofr3ak!

Zahra Ashiqin said...

taniah cik belle.. :-) awk sgt comei dan ayu :-)

Cik Belle said...

Zahra: hehe. dah makeup semua orang pun jadi lawa kan. hehe

Cik Deby said...
This comment has been removed by the author.
Debragvcp said...

alaaaa..sweetnye pic dia..tapi 3 je ke cik belle? hehehe

Copyright to CIK BELLE
Designed by UMIESUEstudio 2014