Saturday, August 21, 2010

Love-love-love

Suke la. =))



Berangan mahu candy/dessert buffet nanti untuk hari nikah.
Mahu buat sendiri-sendiri sahaja.
On deco part pun mahu buat sendiri-sendiri sahaja.
Tak apa la simple-simple aja pun nanti.

Tema untuk candy/dessert buffet nanti ialah "Love is Sweet".
InsyaAllah. =)

Terpandang ini, terus terfikir, mungkin boleh letak ini untuk cantik-cantikkan meja buffet nanti.
Dah kena dah dengan tema. Hihi.
Kalau la dapat jumpa Artcard corak polka-dot kan..
Mesti lagi comel love-love tu, kan?

=)
Idea lain, ada?






18 comments:

masmOna said...

Love is sweet..kak tia itu sangat sweet okayy =)

Syima Syaz said...

cik belle..
kang kalau saya kawin kang...insyaallah...takde 1 pun DIY sbb...takde masa dah...
teringin nak buat itu ini tp tgkla...sure saya buat sekerat jln je.sedangkan nak deco bilik pun tak buat2 lagi..aduhai...MASA ITU MALAS!

Cik Belle said...

masmOna: hihi.. kan kan kann. =))

Syima Syaz: hihi.. tak apa, sebenarnya lagi senang kalau semuanya tempah dan beli aje. tinggal pening nak pilih yang mana aje.. hihi.. saya ni sebab malas nak mencari, buat la sikit-sikit. lagi pun, budget ciput ah. hahaa

Syima Syaz said...

kalau duit banyak ok lah cik belle..masalahnye duit cam cukup2 je kot..tgklah mcm mane...

ElyaElmo said...

bel..klo kawasan ruma ela teringin nak buat candy buffet ala ala simple mcm ni..

syanaim said...

:nasya pun teringin tapi sesuai ker?guess book pun ngah pikir..nak letak mana..huhu..segan..kat kg ni mcm nasya jer buat benda2 indah ni...:P.::

Meey@ said...

belle, i penah jumpe jgk decoration ni..tak gune love.tapi gune butterfly.then gantung atas syiling.cantik u!!then, i perasan dorg tak guna artcard, tapi gune material like sponge padat n nipis.tak tau ape nama.haha.kalau g kedai stationary, g kat rak-rak yg jual kertas manilakad.haha.manilakad tauhu?but, quite pricey la.nak murah dan taknak membazir, kita guna artcard pun cantik juga!

harzharun said...

hi dear...last few days, gigih i cari balik ur entry sal cookies yg u order ms tunang dulu...
dah jumpa terus masuk blog dia...tp, dia x amik order luar area la...i kat Tganu ni susah jugak la nak cari benda2 comey cenggitu..huuu

missbutterfly said...

chalkboard mau cari kt mana tia?

didieadila said...

cik belle..make sure u have masa yg cukup utk buat this thing sb u want to do it on ur nikah day kan kan..hee :D

Nora a.k.a Aira said...

wah wah wah sangat comel.. kalo DIY leh buat banyak2 bentuk love hehe =)

mysarah said...

suka idea guna papan hitam tu :)

nizabeba said...

would love that polka-dot..mst cute..go cik belle!!

hana yoriee said...

waahh..i like polka dot..hehe

♥ hazlynda kushairi ♥ said...

sweet sgt miss!
ko pergi papercut kat curve, lots of paper yg cantek n gemilang! takpon kat one of the shops kat brigde OU, siyes aku lupe tingkat ape sbb selalu ke papercut tapi cantek² belake. gudluck miss!

farahfatihah said...

best kan kalau leh wat cam tu..fara xleh la...sbb wat kat umah...fhm2 je la ngan budak2 nye lagi huhu

Cik Belle said...

Syima Syaz: hihi, jangan risau, orang kata, rezeki orang nak kawen murah.. =)) mesti ade punya nanti!

ElyaElmo: boleh. i punya pun simple aje dear.. hihi

syanaim: ala nasya.. mesti diorang teruja punya nanti, nampak sesuatu yang baru! hihi.. sapa yang nak tolak ade chocolate lagi. aduh, pasti tergoda punya! hehe

Meey@: Meeya! i love ur idea! instead of using artcard kan, kite gune felt fabric! ump, betul ke u mean felt fabric eyh? tapi apa pun, i suke la ur idea!! kene tengok cost. ehee

harzharun: harz, don't worry! hari tu i ade jumpa this one lady punya blog. die punya cake cantik! cookies die pun cantik! nanti i will let u know ok! psst, salah atau tak kalau kite kasi free promotion tentang vendors dalam blog kite eyh? =| *blur*

missbutterfly: ja, u tau tak kedai jepun yang semua barang RM5 tuh? ape tah nama kedai tuh. pergi terjah sana cepat! =) location, kat The Curve @ OU. untung badan ada, jumpa la. kalau dah habis, tunggu stok sampai la nampaknya. huhu

didieadila: betul betul. nampak gaya, sebulan sebelum, semua decor dah siap. sari sebelum dah susun segala nya. esoknya, tinggal nak letak dessert/candy aje. sekarang i cuma ade 2 orang runner sahaja. kene add lagi runner nampaknya. haha

Nora a.k.a Aira: haa betul tuh. tu suke tuh d.i.y tuh. hehe. puas hati! ikut suka hati, suke hati jadinya. hehe

mysarah: tihihi.. kene cari satu nampaknya eyh.

nizabeba: =) insyaAllah.

hana yoriee: me too hana! hehe

♥ hazlynda kushairi ♥: lynda! aku sayang kau banyak! terima kasihhh! nak p ikea, singgah the curve jap la nanti. ehehee.. banyak bende nak cari!

farahfatihah: farah, i pun buat kat rumah aje. hihi. tapi, i gune mostly pinggan-pinggan, flassware yang rendah-rendah.. try to avoid balang tinggi-tinggi.. takut jatuh, pecah, kesian kat bebudah nanti.

Cik Belle said...
This comment has been removed by the author.
Copyright to CIK BELLE
Designed by UMIESUEstudio 2014