Thursday, August 11, 2011

Review: Henna by Diena Henna



Picture credit to : Peveyhack.com

Boleh tak nak gedik suka gambar sendiri.
Ehehehe.

Ini sebelum majlis batal air sembahyang.
Antara detik-detik pertama bergelar isteri.
Selepas selamat diijabkabulkan.
Alhamdulillah, syukur.

I tak tau bila masa Abg Rashdi snap pic ni.
Sebab Abg Rashdi duduk jauh dari saya.
Nak cerita la yang dia punya gadget canggih.
Korang ni, tak faham pula. Hohoho.
Lense yang super la kan. Hohoho.

Okla, tak pandai sangat bercerita tentang gadget.
Tapi adik saya yang belajar ilmu photography 3 tahun di kolej tu, cakap, melalu gambar, dia dapat tafsirkan, ini camera power ni. Betul la kot.
Saya percaya aja la kan.

Tak rasa membazir la hire abg Rashdi.
Sebab tau gambarnya lawa.
Hihi.

Excited pulak bercerita tentang Peveyhack.
Okla, nak cerita pasal henna sebenarnya.

A very last minute.
I nak kahwin bulan 5.
Bulan 3 baru terkedek-kedek nak cari henna.

Dah semua orang yang famous dah kena booked.

Lepas tuh mula la meroyan kat group Bride Blogger Forever.
Luckily mereka sangat membantu.
Love u babes.
Mereka semua buat research yang amat patut dipuji lah!

Ada beberapa henna artist yang i suka.
Yang paling i suka, tak available sebab cuti pregnancy.
Tak perlu tahu siapa, sebab i baru baca tentang bad review tentangnya.
Sighhh.

Semuanya ada hikmahnya.

Antara lain I suka,

dayudesigns.com - Fully-booked!
Sheema Henna Artist - Fully-booked!
Hennanya merah. Kemas aje hasilnya bila view kat FB.
Tapi sayang, dah penuh.

And lastly, I mintak nasihat sheema untuk recommendkan any henna artists yang dia recommended. Nak henna yang hasilnya merah macam Sheema jugak. Haha.

Ada dua orang.
I tak ingat.

Salah seorangnya, Diena Henna.

Alhamdulillah, kak Diena sudi ambil slot saya.
Berakhir pencarian.
Hihi.

Dan, tiba harinya, Khamis, 26 Mei 2011, Kak Diena sampai ke rumah saya.
Dah lewat time tu.
Dalam kul 11malam dah.

Saya risau betul andai hasil tak memuaskan.
Yelah, dah tengah malam sangat, saya fikir mesti penat kan.
Mesti letih kan.

Tapi, tekaan saya salah.
Kak Diena masih berenergetic!
Idea dia ada aje..

Bila Kak Diena tanya, nak corak macam mana?
Saya blur.

Saya nak simple aje.
Tak nak crowded sangat.
Nak nampak manis aje.
Macam henna ayu raudhah.

Ok, Kak Diena terus melakar.
Excited sangat!

Sekejap je lepas tu basuh basuh.
Tengok hasil, senyum sendirian.

"Dah nak kahwin"
=)

I suka dengan hasilnya.
I puas hati sangat.
Sebab henna I lagi cantik dari henna ayu raaudhah!
Hahahaha. Perasan.

Suka tengok dalam video nikah.
Merah henna naik sangat dalam video!
Suka suka.
Halus betul ukiran kak diena.
Suka amat.

Ok, ape.
Heh.

Nak tanya tentang henna, contact Kak Diena:



Oh, another plus point, Kak Diena ni punya 13 tahun melukis henna.
13 tahun, tak ke pro dah namanya?




17 comments:

Cik Hazz said...

nice your henna!
nasib i tak menanti for HRS. lots of bad review now..
i haritu ambik NedHenna. sukaaaa! ;-)

Cik Belle said...

Cik Hazz: Nedhenna! Another option to b2b. ehehe..

em, HRS owner maybe sedikit busy with her motherhood life kot eyh.

well, segalanya ada hikmahnya ya!

LisaLisut said...

alaaaaaaaa cantik gile henna u ciuk belle! lately ni ramai pula citer pasal henna.geram lak i tgk.cntik2.i teringin but at the same time i xnk bila dia dh pudar dia menyemak ats tangan.lol.tah pape.

siapa HRS tu?smpi skrg i tatau siapa sbb i kurg buat research psl henna.

anyway cik belle bole u pm caj transport dia ambik ke seremban berapa? please :)

thx cik belle

cikFM said...

cantik la henna cik belle.. i still timbangtara nk wat ke tak..

Cik Belle said...

LisaLisut: lisa, nanti i PM u kat facebook ok.. =)

cikFM: hihi.. takde henna pun cantik je majlis. jangan risau lah. kalau ada budget lebih, buat buat. hehe

Fariza said...

cntiknya :)

lin butterfLYNN~~ said...

cantik lah henna.. em,teringin jugak nk amik inai ukiran tgn ni,nmpk cantik di tgn pengantin,kat pic n video pon cantik.. tp, mcm x sure lah samada blh ker x ukiran inai ni di sisi Islam, coz dgr kata ade yg blh,ade yg x blh,sbb tu lah smpi skg x tempah henna langsung pon,hhu

UyaRayza said...

memang cntik pn hehehehe..suke tgk...x sbr nk pkai inai boleh? padahal lmbt lg hehehe

K.I.N.A said...

cantik sgt! nak yang simple & murah..hee..

Miss Tatie said...

alamak, i tak tahu plak henna kene booked. nasib baik baca entry ni... help me =(

Cik Belle said...

Fariza: kemas kan kak diena buat. ehee

lin butterfLYNN~~: kalau tatoo tuh memang tak dibenarkan kan. henna cuma bersifat sementara. haram andai ukiran tu ada gambar binatang. itu yang saya tahu. kalau salah tolong tunjukkan ye. ehee.

UyaRayza: tihihi.. cepat-cepat counting days. nanti rasa lagi cepat masa berlalu. eehehe

K.I.N.A: bagus bagus, cari yang murah! hehe.. kak diena ni harga standard ngan pakar yang lain..

Miss Tatie: dont worry, mesti ada yang free tuh! all the best babe!

2 H@T! MeN j@D! 1 said...

sukaaaaaa:)

pu3 said...

Saper HRS tu ...takutnya teramik dia

Anonymous said...

i buat dgn shabshenna..lawa n merah sgt die buat...die pengalaman 15 tahun u all..cantik sgt henna die,merah! ni number die 0126298877

sharz syaz said...

cantik sangat!!

orenlili said...

salam.

hi, brapa eh kak diena charge?

Cik Belle said...

orenlili : wassalam. harga kak diena charge depends on kawasan mana.. better to ask her personally ya. =)

Copyright to CIK BELLE
Designed by UMIESUEstudio 2014