Monday, August 22, 2011

Bila baju raya tak mungkin siap

You know, i have an instinct baju raya-ku tak siap lagi. Esok i akan cuba jengok apa kesudahan baju raya yang ditempah itu. Masa nak hantar tempahan tu, punyalah manis mulut cakap,

"Tak pernah lagi lah baju orang tempah tak siap, semuanya siap sebelum raya".

Amboi, manis sungguh. Nak tengok kotakan kata ke tak ni. Esok nak pergi buat sesi terjah gitu.. Dari sehari ke sehari tunggu call, tak diterima apa-apa jugak. Nantikan, nantikan.

Kalau tak siap, urm, terpaksa la keluarkan duit beli baju kurung ready-to-wear. Masalahnya, dah nak saat-saat akhir macam ni, mesti punya baju cantik-cantik di mata, size yang i nak, dah habis. Begitulah selalunya. Atau tinggal yang mana orang tak pilih, sebab tak cantik, ekekekkeke. Adui.

Harapnya, baju raya saya siap la. Tak larat la nak pergi hunting baju raya siap ni. Bukan senang nak jumpa pada yang berkenan. Husband boleh tahan ke ikut kaki I, nanti? Hihihi.

I biasa pergi shopping baju raya di Subang Parade, SACC Mall Shah Alam, Kompleks PKNS Shah Alam. Itu je I terjah tahun-tahun lepas. Tahun ni, mana nak shopping baju kurung siap yang best-best eyh?


Korang shopping baju kurung kat mana?

Care to share?
Hehe





15 comments:

ElyaElmo said...

weh td aku gi jalan tar...derang sale baju kurung cotton kat situ...
aku pening laa tempat2 sesak ni..huhu

farhanna said...

saya rembat ready made ke.. p tgh mncari2 gak kat area mne? eyla : jln TAR sesak? kena pk alternatif selain naik kereta ni... huhuhuhu

tqahmisdar said...

jalan tar best.. tp cuba try kat mydin usj..kedai kat luar mydin tu byk bju ready made cntik2 n murah.. =))

Moose said...

empire gallery pun not bad. ade poya. btw, aku tak pernah beli baju ready made except for maybe kebaya nyonya je kot.

aku prefer tempah sebab saiz badan aku ni sangatlah takde size standard. hehe

harzharun said...

hehe..aku bjubah tahun ni...tu pun ketat kat perut...nak beli yg lg besar, gedoboh bahu lak..susah tol...

Atiqah Ahmad said...

try kat tesco and giant shah alam. situ cantik-cantik and murah. sacc best gak. subang parade rak pergi lagi tahun ni but tahun-tahun dulu, situ mmg cantik-cantik.

Reen Tart Nenas said...

ari tu pegi JJ AU Setiawangsa. ada banyak booth baju, seme lawa2 juge, dan begitu juge harga nyer.

owh Plaza Masalam pun ada, tp rasanye kat JJ AU lebih best.

Anonymous said...

kalau kat JJ perda penang ada butik EZE fashion..sgt lawa hokey baju2 dia..try la pegi..

mizzura said...

every year mesti nak singgah pkns shah alam..dari kecik,belajo kat uitm sampai lah kerja ni... mesti dapat 1 dari situ.. suka pergi time last2 day since diorang bg murah tp design melets gitu.. hehe.. this year malas nak hunting for baju raya...so beli online sudah.. cantik jugak :-)

miss puteri said...

tak rajin nak ke jalan tar..hee. kalau dulu masa kat penang selalu ke bukit jambul lah!hee. kat pahang nie, cari kat pekan jerantut aje. baju pun banyak. tp put memang beli ready made je.belum puasa dah beli dah.hehe

Anonymous said...

pegila blog hanis zalikha...ade bju cantek2..tp xbyk dah kot... kot2 ade yg bkenan ke kan.. =)


withlove842.blogspot.com

LisaLisut said...

jusco seremban 2 je cik belle :)
tak de budget sgt nk beli baju raya hehe

Cik Zimie said...

haritu i kan pergi pkns sh alam.banyak yang sangat baju2 raya.i plak naik pening.hehe try la terjah sana k dear:)

Syima Syaz said...

selamat hari raya cik belle...
kita beli kat ampang park lepas 20 hari dok usha baju tu... bukannye lawa sgt pun tapi blh la... mahal plaks tu... duit mengalir mcm air paip...

kurung siap said...

salam...jom tgk baju kurung ready made kt sini....lain dari yg lain...utk peminat cotton dan chiffon....jom follow me back,grab 20% discount...

Copyright to CIK BELLE
Designed by UMIESUEstudio 2014