Sunday, August 21, 2011

Cuti-cuti hari raya


Kan cuti raya kan lama kan.
So, i plan nak la bercuti berdua bersama husband.
Tak lama, 2D 1N je pun dah ok.


Tentatively begini,


25/8/2011 : Me fly back to KL, depart from Penang
26/8/2011 : At parents' house, waiting for hubby
27/8/2011 : Last minute shopping with hubby, KL
28/8/2011 : Drive back to Kuantan
29/8/2011 : Last minute shopping with hubby, Kuantan
30/8/2011 : 1st Raya at Kuantan
31/8/2011 : 2nd Raya at Kuantan/ Drive to Besut, Grandma's house
01/9/2011 : Family gathering at Besut
02/9/2011 : Family gathering at Besut
03/9/2011 : Drive back, short gateway in Kuala Terengganu
04/9/2011 : Drive back to Kuantan
05/9/2011 : Me fly back to Penang, depart from Kuantan


Begitulah.
So, dah excited dah tanya survey pada BBF which hotel yang best, yang recommended.

So I've shortlisted to 2 based on the info la:


Teratak (Executive Suite)

Ri-Yaz Heritage
Marina Spa & Resort





Tanjong Jara Resort, Kuala Terengganu


And the result, I chose Ri-Yaz Heritage.
Sebabnya, itu je kemampuan.
Hehehehe.

Tanjong Jara Resort tak mampu dek non.
Tunggu la kerajaan umum bonus sebulan gaji, I mampu lah. Hehehe.

Tengok Ri-Yaz Heritage punya room rates, murah lagi la kalau kite booking thru internet kan.
Under promotion, RM228++.
Tapi, government rate, I tak check la pulak. Nak kena call dulu.
Mungkin boleh dapat RM160nett. Hahaha, mimpilah kau!

Atau, tanya corparate rate kan since my husband punya tempat bekerja boleh la dapat discount sikit HAHA kalau tunjuk dia punya pass tuu. Hhehe.

So dah decide, ingat nak tanya la permission..
Mula ingat nak suprise la konon-konon. Hihi.
Tapi tak boleh.
Kalau dengan suami, hati ni tak cekal mana, mesti nak beritahu jugak rahsia-rahsia pun.


Sekali, dia reply,

"Abang kena stand-by la, yang"

Ok, boleh terima lagi.




" Maksudnya, kita raya seminggu kat Kuantan la eyh? Tak balik Besut la kita ni, eh?"

"Em, gitula kot"




Ok, time tuuuuu, mata da tak tertahan, time tu jugak mata berkaca-kaca.
Sedihhhhh sangattttt!


Mula lah terbayang wajah mama, bapak, nenek, sepupu, mak sedara semuaaaa..
Meroyan sekejap.
Alahai, macam mana niii...


Tinggal suami, ikut mama pulang kampung?
Kejam tak, rasanya?







10 comments:

Hidayati Farhan said...

alahaiii dilemma nya bila dah jd isteri kan.

ditelan mati mak, diluah mati suami. eceh, tuka peribahasa terus.

hehe, all d best

~LeeyanaRadhi~ said...

InsyaAllah mesti ada jalan terbaik utk selesaikannya.. ^_^

Syima Syaz said...

doa byk2 cik belle mane tau ada rezeki.....

Mawar misswateva said...

pengorbanan isteri seorang dan pengorbanan seorang anak.
i da kena start blajar dr u mek.

y.o.n.g.n.a.n.a.1.8.8.1. said...

Suami saya pun kena bertugas raya ni..rasa nak nanges jek. Nasib baik suami izinkan balik semenanjung beraya dengan famili.

Sedih memang sedih..tak sampai hati nak tinggal suami. Tapi kalau suami izinkan seikhlas hati..okey jek. Tapi kalau suami bagi hint mcm tak boleh tu..maknany tak boleh la. Huhu

~ NANA ~ said...

huhu i pon sama tgh dlm dilemma skrg ni :(

hopefully jumpa jln terbaik nnti!

UyaRayza said...

dh beraya as isteri org kn skang hehehe..buat hornymoon kali kdua ker heheheh

Cik Belle said...

Hidayati Farhan: em. tapi taat pada suami tu wajib kan. sobs.

~LeeyanaRadhi~ : Amin... =)

Syima Syaz: hihi tuhla kann..

Mawar misswateva: haha apa benda la mawai nak menuntut ni..

y.o.n.g.n.a.n.a.1.8.8.1: hui, bestnya.. saya tak sampai hati nak tinggal suami.. sobs. tambah lagi nak menjawab, "Mana suami?" alahaii..

~ NANA ~: alahai, senasib la kite ek..

UyaRayza : Uya cantek.. hornymoon yang pertama pun tak ada, macam mana nak ada hornymoon ke2. kekeke. redha ajela..

nYomeL said...

ikut je ckp suami. insyaAllah, ade yg lebih best menanti.. ;)

Cik Belle said...

nYomel: Tetiba insaf. hehee. ok.

Copyright to CIK BELLE
Designed by UMIESUEstudio 2014