Friday, August 12, 2011

Kisah Cinta Norma dan Talib


Tears.


Hati saya memang mudah tersentuh.
Terlalu mudah.

Dah baca kisah cinta Norma dan Talib?
Pasangan muda ni diuji dengan ujian yang amat hebat.

Pertama kali saya baca tentang Norma dan Talib, waktu Hazlynda update di blognya.
Tersentuh.
Dan cuma mampu berdoa moga Norma sembuh dari penyakitnya.

For those yang tak tahu, Norma disahkan mempunyai Brain Tumor stage 4.
She's married to Talib somewhere in Mac 2010.
Dan Alhamdulillah, dimurahkan rezeki, mendapat cahayamata pertama pada Jan 2011, tak silap.

Sedih baca kisah Norma.
Tapi, she is one of the luckiest woman on earth.
Dikurniakan seorang suami yang sungguh tabah, penyabar dan amat penyayang.

Tersentuh hati bila baca tentang Talib menguruskan isterinya yang terlantar di atas katil.
Setiap hari sabar menunggu reaksi positif dari isteri kesayangannya.
Tak pernah jemu menguruskan kelengkapan isterinya.

Besar dugaan pasangan muda ni.
Tapi mereka sungguh tabah dalah menghadapi setiap dugaan dan ujian dari Allah s.w.t.

Moga saya juga seperti mereka.
Tabah dalam menghadapi setiap dugaan dan cabaran dariNya.
Saya masih PJJ dengan suami.
Dalam 2 bulan selepas diijabkabulkan, tak pernah catat rekod tak menangis.
Mesti nak menangis bila teringat pada suami.
Moga-moga saya akan lebih tabah dan rajin-rajin dekatkan diri pada Allah s.w.t.
Mohon padaNya moga-moga permohonan pertukaran saya dipermudahkan.
Amin.


Pada yang nak nak tahu lebih lanjut tentang Norma dan Talib, sila ke sini:








8 comments:

Sfarlina said...

Sudah ditakdirkan oleh Allah hidup Norma mcm tu.. Semoga mereka sekeluarga tabah menghadapinya

Cik Belle said...

Sfarlina: em betul tu.. syukur Norma dikurniakan suami yang penyayang, dan keluarga yang saling membantu. moga Norma cepat sembuh...

Fieda said...

...dalam dunia sekarang, jarang kita bernasib baik bertemu dengan lelaki yang setia. Sanggup susah payah terutamanya bila isteri itu sendiri dah tak mampu dan sempurna sebagai isteri.....bertuah sungguh Norma dan semoga En. Talib tu akan tabah dgn semua ujian ni dan terus diberikan kekuatan buat mereka sekeluarga....

(pernah melalui rasa yang sama....menitik juga airmata bila tgk....)

Yanie said...

Atia, Yanie pun sedih baca kisah diorang... Sedih tengok anak yang masih kecil yang mesti rindukan belaian ibu dia... Sedih tgk ketabahan husband dia kan menanti reaksi positive from his wife.. Menjaga wife dia no matter what kan... Sedih...

butik pengantin said...

Kalau dah PJJ berusaha untuk tinggal sebumbung nanti.Setiap yang baik pasti akan dimudahkan caranya

harzharun said...

begitulah...most of the time,true love hanya boleh terbukti bila diuji tuhan.....

Mrs.Qarlista said...

cik belle..be strong,k..nad pun tak kuat mane tapi dari hari ke hari mencuba untuk bertahan..now dah ade anak dah pun..sedih tu tetap tak berkurang bile duduk berjauhan. sabar,k..u can do it oso..:P

Anonymous said...

Pretty insightful. Thanks!

My blog:
regroupement credit consommation www.rachatdecredit.net

Copyright to CIK BELLE
Designed by UMIESUEstudio 2014