Tuesday, May 17, 2011

Hati, sensitif betul.


Nak dekat hari nikah, makin sensitif ye hati?

Bukan sensitif nak marah-marah gitu.
Bukan.
Tapi, sensitif macam mudahnya la tersentuh hati.



Baca kisah orang pregnant, mula lah air mata bergenang.
Seronoknya baca kisah mereka, ye.
Masing-masing dengan cerita masing-masing.
Terharu bila tahu ada nyawa lain dalam perut.

Ye, saya dah bersedia untuk bergelar ibu.
Mohon dimakbulkan, Amin.



Bila view picture tunang saya, mula lah sebak.
After years knowing him, bercinta dan bercanda, chey, hehee
Tinggal lagi beberapa hari aje, kami nak diijabkabulkan.
Walau gaduh baik gaduh baik, tetap dia yang saya mahu.
Saya tahu dia yang terbaik untuk saya, dia pilihan paling tepat untuk jadi teman hidup saya.
Sehingga ke syurga, ye?

Ye, saya cinta dia sepenuh hati saya.
Mohon dipermudahkan semuanya, Amin.



Bila view picture bakal in-laws, tersentuh hati rasa.
Saya bakal ada mertua.
Mampukah saya layan mereka sebaik-baiknya?
Saya kena layan mak mertua lebih dari mak sendiri.
Mampu ke?


Bila teringat kedua parents saya, lagilah laju air mata.
Selama hidup saya, mereka beri segalanya yang saya mahu.
Tak pernah kurang untuk saya.
Seboleh-bolehnya mahu membahagiakan saya.
Dan sehingga saat tanggungjawab mereka nak beralih pada bakal suami pun, seboleh-bolehnya mereka penuhi segala kemahuan saya.
Semuanya kerana saya tahu mereka amat sayangkan saya.
Tak terbalas rasanya budi kedua parents saya.
Tak puas lagi rasanya hidup bersama mereka.

Semoga, walau saya dah punya keluarga sendiri, saya akan tetap tunaikan apa sahaja permintaan mereka. Saya nak bahagiakan ibubapa saya...

Moga, bakal suami saya punya rasa prihatin dan adil.

Tak dapat bayangkan bila mana raya tahun ni, ibu saya berseorangan di dapur.
Selalunya, saya jadi peneman setia.
Mata saya bengkaklah pagi raya nanti.



Itu sahaja kot.
Nak diluahkan.
Sensitif betul hati.



11 hari menjelang majlis ijab dan qabul.





15 comments:

amani.. said...

dear..jgnla sdih2 ok..mmg lpas ni tnggngjwb u lg bsar..bkn stakat sbg ank tetapi dh galas tnggngjwb sbg isteri and bakal ibu kpd ank2 u nnt...
kita sbg mnusia takkan pernah bole utk mnjd sempurna tp tak salahkn utk kita cube berusaha utk mnjd yg lbh baik di masa hdpan..
kte ni ank perempuan someday and somehow kte terpaksa meninggalkn keluarga kte..dh tak bole mengadu nangs2 kat bahu mak kalau kte dilanda masalah..dh tak bole slalu rs msakan mak mcm dlu2..dh tak bole mlas2 bgn lmbt sume..
tp itulah fasa kehidupan sbg seorang manusia..sooner or later we all will face it including me..
take care dear and enjoy every single moment that left..ok..

Hidayati Farhan said...

ouchhh, sgt tersentuh ble bc ini. tp perasaan dia lain dr org yg betul2 rasa kan...

p/s : saya pinjam wedding checklist awk. heeee

Fariza said...

ye. harus tabah ye.
adakala sy pun terfikir begitu.
sedih kan. :(
kita akan menghadiri fasa baru.

hana yoriee said...

huhu..hana pun dah terasa bahang bila memikirkan hal raya. hopefully masing2 ada rasa bertolak ansur. even mmg akan terasa sayu hati kalau raya pertama tak dpt bersama parents..huhu

cikFM said...

cik belle jgn sedey2 k.. betul kata amani tu.. someday somehow kita akan lalui jugak semua fasa2 ni.. insyaAllah.. do d bez ok..

choclairissa @ intan said...

jangan sedih2 sgt dear..i dulu pun cmtu jgk..tipula kalo x sedih langsung tp hidup mesti diteruskan..

pk positif k..kite akan dpt 2 famili :)~ senyum sikit...hehe nanti tak berseri kawen..

K.I.N.A said...

huhu..sedih jugak bile baca..=_=..time raya tu memang la..waa..cuak..

LisaLisut said...

aduh.lg bbrp hari nk nikah ni cik belle bg entry sebak2 je.sobsob.

bab raya tu smua perempuan cuak kot kalau g umah mertua.gagagagaga.nasib baik tahun ni kire i slmt lg tak 1st day raya dgn in laws.hihih(gelak Lisa gelak.dh dkt nr br cuak padan muke ;p)

farahfatihah said...

raya tahun ni sah2 kene raya umh mertua dulu huhu

♥ balkidz_hunny ♥ said...

memang sedih n sayu bile kenangkan detik2 itu. tapi perrcayalah, once kau dah lalui kau akan bersyukur, dan itulah yg sebaik-baiknya yg telah ditentukah Allah.

Take care babe!
Congrets in advanced. Sorry tak dapat same2 raikan hari bahagia kau.

e.t.t.y said...

kita pun sama sensitif, sampai baca entry ni terus sebak juga...

UyaRayza said...

x pnah terpk pun sebelum nie hehehe..maybe sebab lg 8 bulan so tak sensitif lg kot...byk gaduh ade la sbb tue x terpk mende nie hehehe,,kena kurg kan gaduh nie..

ElyaElmo said...

mek!!lepas kawen ni..kene fikir pasal nk blik umah sapa pulak...nnt hati ko sensitif lagiii....ekeke..(jahat aku!)memain je tau ...muah

Mrs Azhar said...

huhu tsentuh jugk baca entry ni. tp mcmana pun, itulah proses kehidupan.. =) kita kena lalui jugk. atia, good luck! jumpa di kuantan ye! insyaAllah..

didieadila said...

cik belle..menangis dd part parents tuh..dah la dd perempuan sorg..sulung plak tu..wuuu..sedih yang amat..moga semuanya baik2 buat kita nanti :)

Copyright to CIK BELLE
Designed by UMIESUEstudio 2014