Saturday, May 14, 2011

Coretan perihal kad jemputan


Alhamdulillah, kad yang telah dihantar ada yang telah selamat terima.
Jemput datang, ye.
Moga kalian dapat menghadirkan diri hendaknya.

Antara yang lucu hendak dicoretkan di sini, disebabkan kelam kabut untuk menghantar kad jemputan, terjadi lah beberapa insiden yang, ehem, boleh disimpan sebagai memori mungkin.
Huhuhu

Dalam satu sampul surat kad jemputan, I tulis 2 nama, 2 alamat yang berlainan.
Boleh bayang tak, mesti posmen pening, nak ikut alamat atas atau yang bawah ni?
Hahaaha.

I fikir, dari Kulim, ambil masa satu minggu untuk kad sampai.
Memang gelabah print address, tampal address semua.
Hihi.
Rupanya silap!
Post hari Isnin, hari Rabu dah terima dah!
Pantas sangat!!
Lega di situ bila ramai yang update, kad dah selamat sampai.
Alhamdulillah.

Secara jujur, tulisan saya buruk sangat.
Serius, buruk.
Students saya selalu geleng kepala, kadang gelak-gelak kat belakang, sebab tulisan saya buruk, senget, suka hati saya nak tulis ke atas ke, ke bawah ke, ke kanan ke.. memang menggunapakai whiteboard tu sepenuhnya lah. Haha.

Jadi, saya type dalam Microsoft Word.
Rupanya, ada perisian yang lagi bagus.
Mircosoft Excel!

Hahaa. Gelakkan saya sebab saya tulis address orang dalam Microsoft Word.
Classic betul.

Gunapakai Microsoft Excel lagi senang rupanya.
=)

So, pada yang terima kad jemputan, jemput datang ye.
Pada yang mahu e-card, mohon tinggalkan email ye.


Mana yang kurang, mohon kemaafan, kekurangan itu datang dari diri saya sendiri.
Mana yang lebih, itu adalah rezeki dariNya.
Moga, dapat dikongsi bersama kalian.

InshaAllah.




16 comments:

Wanie said...

klu sy pn maybe sy akan gune microsoft word..hehehe..

Cik Belle said...

Wanie: ehehee.. beralih pada Microsoft Excel, lebih mudah, menjimatkan masa. hehe

amani.. said...

dear..i already received ur card..
will be there..can't wait..hehe..

Cik Belle said...

amani..: Alhamdulillah..=) jemput datang ye..

Miss Sunshine said...

gune excel lagi senang ye? kalau ade masa, tolong ajar boleh?

Fariza said...

hi.

dh dpt invitation card !!!
cantik !!!
jealous.
hik3

si kecil said...

hehehehehee..aku masih guna word. skian.

Syima Syaz said...

cik belle...insyaallah saya dengan kakak akan datang.en. azli tak dapat datang sbb dia ada job..

Ijah EmoTemo said...

hiks , ijah pun akan guna word jgk. ekekek.

btw, insyaAllah kalau tak ada aral melintang mmg akan sampai ke sana. sbb ayah ijah last minute ada benda lain kena attend , tapi ijah akan cuba utk dtg. insyaAllah.

mizzura said...

dulu kan waktu setem naik harga, ada member tu siap pos 2 kali takut yang 30 sen tu tak sampai...

Latest entry|Nachos Nachos SACC Mall|

Cik Azizah said...

yeker kak mudah guna excel...selalu org len guna word je...hehee

tak lama je lagi kak..mesti bdebar giler kan..

Latifah said...

sudah terima kad. terima kasih :)
sangat comel...

Shira Shafrida said...

terima kasih, kad sudah diterima..

kalau takde aral, akan dtg..

Syahizwa's said...

cik belle..!! tq so much..!
kad anda telah selamat sampai..n i love ur card dear. lain drpd yg lain. x penah jmp kot?? hehe insyaallah i dtg..sbb ade lagi satu wedding kat sg. buloh. akan ku cuba hadirkan diri ;)

adda_shariff said...

tia darling. dah dpt ur kad. love it! insyaallah..kalau takde aral melintang, sampailah daku di putrajaya ya! all the best babe!!

Nadya Zahid said...

tia...i xdpt card u pon...wlupon i xdpt gi coz mase tu i ngah berhornymoon...heheehehe, i nak gak kad u :p
anyway..selamat pengantin baru in advance dear

Copyright to CIK BELLE
Designed by UMIESUEstudio 2014