Thursday, April 1, 2010

Cake Toppers

Mesti pada setiap dari kamu mahu wedding cake di hari wedding kan. Upacara sesi potong cake. Hee. Some yang suka pada keunikkan atau mencari sesuatu yang luar biasa untuk ditonjolkan pada wedding cake, mesti mahu lari dari rupa yang biasa, tema bunga-bungaan. Bunga sebagai cake topper.

Alternatively, you can have this:


Bride's and Groom's first initial


Flowers


Dove



Arghh, sweetness! =)


Tapi, ini menjadi kesukaan saya!!! Hehehe


dari ..in a whiz

Mahu! Mahu! Mahu! Mahu! Mahu! Mahu!

Sopannyer si patung dara memakai tudung dan si patung teruna memakai baju melayu siap bertanjak. Hehe. Suke amattttt!!




19 comments:

ElyaElmo said...

now cupcakes dah tak inn kee cik bell??

Cik Belle said...

ElyaElmo: ala, comelnyer pertanyaan.. hehe. orang sekarang biasa buat top-tier letak wedding cake, then bawah or tepi-tepi wedding cake, letak cupcake. kalau semua cupcake, macam mana pulak nak adakan sesi memotong kek? ye dak? just my 2cents, dear.

MiMi & JuJu said...

so cute!!

i did glass doves on top of my cake!!

juju

NahWaL said...

boleh tak saya taknak cake? EH saya HAHA. nak pulut kuning hihi

hana yoriee said...

comelss lah yg last skali tuh..bape lah harganye tu?hihi..

si kecil said...

hahaha..a ah la cik belle..comel sungguh. hahaha..rare tu nk jumpe.

Mrs.aisheiteru said...

i like yg atas sekali...senget2 ckit. lain dr lain.heheh

.:Mrs. Engineer:. said...

comey lh yg ade bulu2 tu... :)

asna cute said...

asna ada 2 kek. 1 drpr catering 1 lg drpd kawan. xkn 2,2 nak letak sekali dlm majlis kan? hmmm

Zainur said...

cantikk sgt sampai rasa sayang nak potong2 mkn...huhuhu...tp sure harga pun cantik kan?

Cik Belle said...

JuJu: wow, nice... =)

NahWaL: boleh.. hihi. saya nak kek dan pulut kuning. tak kire! haha. lepas nikah semua kene makan pulut kuning. time reception, semua kene makan cake chocolate. hahaaa.

hana yoriee: gulp. tinggi sangat kek nyer, mesti tinggi kan harganya. hikhik. buat 2-tiers je la boleh? hikhik

si kecil: hihi. kan? sungguh comelll!

Mrs.aisheiteru: i pon suke senget2 macam tuh.. hikhik

.:Mrs. Engineer:. : comell kan..? kite ni pompuan mmg suke pada yang comel-comel. haishh..

asna cute: o eyh? untungnyer dapat banyak sponsor.. ape kata kalau kek dari kawan asna letak dalam dulang hantaran?

Zainur: ituhla kan.. mesti mahal ni.. hehee. betul la zainur, sangat sayang nak potong.. huhu..

missbutterfly said...

cuteness!!yg pakai tudung n berbaju melayu.hehee :)

sophisticated bridezilla said...

i loooooooooooooove the 2nd pic. simple but sweet sgt, mcm homputeh~

sophisticated bridezilla said...

nawal, nak pulut kuning?
leh leh leh.............
tak salah mek.

Nurulhuda|Adlie said...

i pun suka bear2 whiz tu, yg chubbychub hehe.. sangat cute!

ReYNa said...

comey nye !yg pink bulu2 tu.huhuh.yg melayu tu comey gaks.sgt sopan,hihi

ElyaElmo said...

ha3...tak perasann soalan elya tu comel!!ha3..thanks cik bell

Cik Belle said...

missbutterfly: kan.. super cuteness! hehe

sophisticated bridezilla: suci je kan. putih memang cantek. hehe. urs boleh la nanti tempah macam tuh, suits with ur theme, lacey-lacey.. hee

Nurulhuda|Adlie: betul betul.. i pon suke sangat la bear cam gitu. hehe

ReYNa: tihihi. kan... comel sangat!!

ElyaElmo: elya, comel la awak ni. hehe.

SyimaSyaz said...

hari tu ada jumpa cake mcm yg ada dlm sume pic tu kat ikea....=)
masa my e-day adalah b'day nephew cum anak azli, so nak beli 1 kek utk celebrate b'day dia jugak..rasa nak beli kek mcm tu

Copyright to CIK BELLE
Designed by UMIESUEstudio 2014