Friday, April 2, 2010

Ke Famista Trading

Lepas baca entry NahWaL, episod Famista Trading, terus hati meronta-ronta mahu terjah ke sana. Sebenarnya, memang udah lama niat ke Famista, cuma bile memikirkan tentang kos pengangkutan, hati sedikit berat. Jadi, survey sahaja di Seremban. Keluar masuk kedai, keluar masuk kedai, tengok-tengok aja. Hati tak terbuka. So, still pending.. Hee.

Belek-belek majalah Pengantin, dah mula hati berkenan pada bedroom set warna putih ditawarkan oleh Famista Trading dengan harga sungguh la murah..! Percuma tilam katanya. Terus tunjuk pada mama. Dan mama pun sama teruja mahu terjah. Pancing mengena. Tihihi.

Jadi, hari ini, kami ke Klang menerjah Famista Trading. Sesat-sesat tak nampak mana Famista Trading. Hehe. Jadi bermula la sesi melihat-lihat bedroom set. Banyak juga display set. Lihat dari katalog pun sangat best. So, we told our budget dan die tunjuk ini, ini, ini ...

Dan menjadi saya yang sedikit cerewet, saya mahu katil yang begini tapi almari tak suka la set ini. Mintak nak tukar dengan set yang lain. Nasib die mahu melayan kerenah saya. Siap mahu design sendiri ukiran pada pintu wardrobe. Over tau I ni! Mahu begini begini, begitu begitu. Ok, nasib En.Abbas mahu melayan kerenah saya. Hehe.

Dan, apa yang dipaparkan pada majalah pengantin, itulah harganya. Sedikit pon tidak dinaikkan. Dan benar, percuma tilam yang berharga almost 1k. Percuma bantal lagi. 3 biji tau percuma. Lagi, diberi percuma side table. Humaihaih, tanpa tambah apa-apa, banyaknya barang percuma! Suka amat!!

Dan paling suka, bila tanya kos pengangkutan ke Seremban berapa. Dijawabnya RM80. Oh my, sungguh tak sangka diberi dengan harga itu! So, alert wahai B2B di Seremban. Tak mahal pon transportation charge nya! Hehe. Nak bawak pelamin pon orang charge RM200. Ada je yang charge sampai RM600 hanya untuk kos pengangkutan pelamin. Gilo!

Dan, mama cuba mintak kurangkan kos pengangkutan, mintak genapkan kepada RM50. Dan En. Abbas setuju! Sungguh la I rasa berbaloi-baloi beli di Famista. Huehuehue. Sorry Nahwal, I quote your name. Hehe. No wonder macam-macam I dapat. Haha. Tapi, I tak beli katil macam nahwal, that 4-poster bed. Bilik i sekankang kera aje, kang ada yang tersepit di laluan. Huehuehue. Tak, I tak beli macam di bawah. Tak surprise la kan. Heh. Gambar sebagai hiasan semata.


Sumber: Google Image


24 comments:

sk said...

aaa nak pegi jugakkk.. tp lmbt lg nak beli bedroom set. nnt i nak quote nama korang dua. hhehehe.. en abbas, nantikan kehadiran sy. huhu

A W E E N N Y E said...

cntik bangat......

Durruz said...

i bought mine as well, but not at famista,bkn bedroom set pun. cume katil je...so dear, i really2 understand how happy u are now.hihihi.

sliding wardrobe berape ye kat sane?if dapat murah, i pun nakkkk laaaa...heheh

Yanie said...

Cik Belle, kat mana dear Famista trading ni? Berbaloi2 ke harga dia...Let me know eah? Tengs!

NahWaL said...

wah cik belle, refer nama ai. HA HA HA. bagus2. shhhh..rahsia tau katil i. suke tau tanya..haha..puas hati kan pergi famista? u tak beli cadar?

Zainur said...

Memang tgh mengusha bedroom set and dah lama berkenan nak ke Famista tu tp ayah ni asyik bz jer...frust saya...pas baca entry ni melonjak2 blk perasaan nak ke sana...haha..

sophisticated bridezilla said...

eh cantek sgt!!! babe, my bedroom set skang ni pon white. white is perfect! sgt perfect. my feveret all-time. my bedset pon nak try sebei famista gak lah. hehe katil nawal.............

SY TAU NAWAL...!!! haha =p

NahWaL said...

HA HA HA ko memangla tau lyndot. ngada. haha. kan nak berasmaradana sama2 main cak cak

Cik Belle said...

sk: hehe. awak, jangan lambat-lambat. nanti die tak dapat hantar kalau jadual dah penuh. i yang beli awal April pon cuma ada 2 slot kosong aje. either 25.5 or 4.6.. yang lain semua penuh jadual perjalannan. cepat jengok cepat. hee

A W E E N N Y E: hehee. white bedset memang cantek kan.. hee

Durruz: hihihi. sangat happy!! hehe. slidng wardrobe i tak sure berapa. tapi sangat banyak designnyer.. boleh call tanya harga dulu.. maybe boleh state ur budget.. if they have, boleh terjah. hehe..

Yanie: yang i pergi ni kat Klang. die ada banyak cawangan. cube check majalah pengantin. u kat mana yanie? kalau dekat dgn Klang, maybe boleh tgk kat Klang aje. hee

NahWaL: hehee. u, en.abbas bercerita. hehe. i tak tanya eyh.. hehe.. rugi eyh u beli kat shah alam, jauh sangat beze harga nya. hehe.. cadar macam meriah sangat. tunggu my wedding la plak. hehe.

Zainur: hihi. ape kate u survey dulu kat Famista. kalau ade yang berkenan, beritahu pada ayah u. sure he can spend masa untuk u. hehe. goodluck! hee

Lynda: hehee. katil nahwal memang cantek...!!! tak rugi mek, beli macam katil nahwal. hehee

NahWaL: nakal tau cik nahwal nie..hehhehe

w.a.n.n.o.r.f.a.d.z.l.i.n.a said...

wahhhh..nak pegi jugak.mmg dah lama perati je iklan famista ni dlm majalah pengantin..tp mcm jauh je ke kelang nun..tapi bila baca entri awak mmg meronta ronta nak pegi..huhu

NahWaL said...

haha over cik abbas tu. padahal masa tu yang layan ai akak tue hahahaha.

sophisticated bridezilla said...

KEHkehkehkHEKHE =p
gelak besor lak =))

i will go thr one day.
nanti nak tanye en abas
ade mid year sale tak?
hahaha =p

ErriNa said...

awak...mintak tlg blh??? sy nak tanya kayu set tidur tu ok tak? dia pakai kayu apa eh?? td sy call en abbas..dan dah deal ngan dia..

Cik Belle said...

w.a.n.n.o.r.f.a.d.z.l.i.n.a: wan, memaang jauh. huhu. tapi berbaloi-baloi. hehe. pergi jangan tak pergi. hehe

NahWaL: o eyh? huhu. ntah-ntah en.abas tipu i kot. haha. wth betul la. huhu.

sophisticated bridezilla: lynda, die kate kalau cuti sekolah memang ade sale. ntah la. not sure. hihi

ErriNa: errina, its good for u to go there and pegang-pegang, duduk-duduk, tengok-tengok sendiri. mine is solid wood. ade yang kayu macam nampak murah. so better tengok sendiri and cakap nak kayu macam ni macam ni. but, if ure looking for kayu jati macam tuh, xde la kat famista...

sophisticated bridezilla said...

kalo gitu, cuti sekolah i serbu hehe =p

**takmo katil mcm nawal, nanti dok berjiran. hahaha**

Cik Belle said...

lynda: huhuhu. katil nahwal la cantek.. boleh main koo-chak koo-chak dengan hubby.. Awww! hehe

AiniQMY said...

Dear,
jalan2 tgk blog bridezilla, stop kat entry ni..

I pun beli dari sana for my wedding..memang murah dah berpatutan :)

Hope your preparation semua ok..

take care ya!

Cik Belle said...

AiniQMY: hye awak! thanks for dropping by.. hihi. kan..sangat berbaloi. hehe. ur wedding day da almost nak sampai!! congtas babe! =)

wani said...

oyeh.
suka jugakkkkkkkkkk!

but still.
simple tetap menarik.
kan?
:)

飯糰夾蛋Karen said...

,徵信社,尋人,偵探,偵探社,徵才,私家偵探,徵信,徵信社,徵信公司,抓猴,出軌,背叛,婚姻,劈腿,感情,第三者,婚外情,一夜情,小老婆,外遇,市場調查,公平交易法,抓姦,債務,債務協商,應收帳款,詐欺,離婚,監護權,法律諮詢,法律常識,離婚諮詢,錄音,找人,追蹤器,GPS,徵信,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信社

Nor Azian said...

haii... slm perkenalan. I oso nk kawin. Nk juga ushar kat Famista. bukan setakat ushar tapi mmg confirm beli kat situ. Dah mmg jadi tradisi kami org2 klang, kalo nk beli katil kawin MESTI nk g Famista.

cyril said...

Salam Famista~ nak tanya ne..ada tak penghantaran barang2 katil ini ke Brunei? Cantik2 lah.. Kalau ada post ke Bruneiagi bagus....

Anonymous said...

Greed, for lack of a better word, is good.

[url=http://www.facebook.com/pages/Abercrombie-Jackets/132361870158377]abercrombie jackets[/url]

Anonymous said...

payday loans online Stype [url=http://loans.legitpaydayloansonline1.com]payday loans online[/url] Flallododebag http://loans.legitpaydayloansonline1.com Fundpopog Prior to applying for a new credit card, it payday bankruptcies months, which can be utilized for many more purposes.When it comes to credit cards, it is imperative so works to loans, pretend you just totaled your car!Payday loans may be a quick solution it can be hard to get from typical lenders?

Copyright to CIK BELLE
Designed by UMIESUEstudio 2014