Thursday, April 15, 2010

Apa ada di Ikea dan KK Home Deco?

Last week, went to Ikea and KK Home Deco. Saje mencari barang-barang untuk hiasan bilik nanti. Survey suka-suka sahaja. Hehe.

Di Ikea...


Idea untuk gubahan bunga. Ha-ha. Tak gubah mana pon, letak-letak aja dah siap. White vase with white flowers. Nice eyh.

White frame. Price: RM29. Simple and nice. Survey lagi. Hee.

White frame. Simple lagi dari yang tadi dan murah lagi. Price: RM19.90.


Ahhh..white carpet. Measurement tak ingat. Next visit kena amek measurement. Price: RM99. In the list-to-buy. Hee. Tapi, mahu survey di Nilai pula nanti. Atau kedai carpet mana lagi yang murah? Hoh.


Side table punya lampu. Price: RM59. Erm,mahu survey lain. Bukan seperti lampu idaman. Kalau tak jumpa juga, ini letak dalam list juga. harapla jumpa lagi menarik dari ini. Ngee.


Comel giller. Suka. Dan sangat murah. Price: RM9.90. In the list. Hee.


**********

Di KK Home Deco, SACC

Love this. Price: RM19.90. Ada bling-bling yaw aw aw. Heh.


Candle holder. Price: RM13.90. Untuk meja beradap pon lawa juge. =)


Ini cuma selingan. Mencari sesuatu untuk add on deco di mini pelamin. Price: RM59.90. Risau, if beli dah tak guna memang la membazir. Nak sewa kat mana nieh?



So, itu sahaja items yang menarik mata untuk dicuci. Hihi. Selamat berbelanja untuk bilik anda semua! Hihi.






14 comments:

NahWaL said...

cik belle bwah sekali tu apa benda?

asna cute said...

Wahh cik belle.. mmg pndai la plih2 survey2 brg cantik2! comelll!~

Xora said...

Belle, saya tak perasan pun carpet tu! yg saya nampak, carpet bulu kambing yg RM249 tu! dan candle holder [pun tak perasn!harus pergi lagi skali! camne leh terskip :P thanks ye for sharing the info :)

fikaryna said...

aah la..yg bawah sekali apa fungsinya eh..

w.a.n.n.o.r.f.a.d.z.l.i.n.a said...

Cantik semuanya..thanks cik belle kongsi info..*rasa nak terjah ikea n kk mgg ni jgk.*

syanaim said...

::cik belle..suka candle handle tu::

faratul said...

candle holder tu sgt menarik!!! leh rembat nih..

Cik Belle said...

NahWaL: ow, yang bawah tuh macam candle holder juga. die ade mangkuk-mangkuk kecik.. kite boleh letak lilin wangi (saiz: tea light candle)dalam mangkuk kecik tuh... hihi.

asna cute: hihi. asna jgn lupe terjah ikea n kk home deco.. byk lagi brg comel2 tau! hee

Xora: owh, carpet bulu kambing tuh mahal kan.. cantek juga.. tapi, mahal sangat la.. jalan-jalan terjumpa la karpet murah sikit. huhu.. xora, sharing is caring. tihihi.

fikaryna: ryna, it is a candle holder.. huhu..

wan: hehehe. terjah jangan tak terjah. huhu

syanaim: kan.. murah pulak tuh. huhu

faratul: rembat jangan tak rembat fara. hihi

missbutterfly said...

cik belle yg baik hati..have u come across mini jars kt mn2 kedai??i have no idea where to get the mini jar mcm yanie nk DIY dia punye doorgift itu...

thezaila said...

cik belle.. mangkuk2 yg letak lilin dalam gambar last skali tu.. lepas letak kt pelamin.. letak kt kiri kanan side table dalam bilik tidur pun cantik.. veryy the romantic gitu..

Cik Belle said...

missbutterfly: da tengok dekat ssf? try jengok sane. tak silap ade. takpe, nanti kalau i jalan-jalan jumpa, i update u okeyh. hee

thezaila: hihi.. lilin-lilin ni memang bawa romantic mood. tihihi.

Yanie said...

Cik belle dear... it was not u babe... Jangan salah paham tau... seriously it was not uuu.... Huhuh... Hug u too babe!!!

cikTari said...

cik belle,

measurement carpet bulu2 tu ialah 70x130cm. saya pun berkenan jugak.

Sha Pattinson said...

sangat cantik2 rasa nak beli plak ...

Copyright to CIK BELLE
Designed by UMIESUEstudio 2014