Tuesday, April 20, 2010

Swirly Lollipop

Jarang betul dapat update. Sebab, student kan, jadi sekarang ni, memang minggu busy. Minggu super busy. Minggu ni-lah nak buat test. Minggu ni-lah kene submit assignment. Minggu ni-lah nak prepare for final exam. Grr, takut. Doakan terbaik untuk saya. Tihihi. Sedikit update tentang diri saya dan minggu busy saya. Lupakannn... Heh.

************

Ini lagi menarik. Topic tentang lollipop. Heh. Selain dari chocolate dan gula-gula untuk dijadikan favor for children, mungkin ini boleh dijadikan pilihan. Boleh dapatkan semurah RM0.20 satu lollipop. Ini di kedai runcit area rumah saya la. Mungkin di Hypermarket boleh dapatkan lagi murah dari ini sebab beli dalam quantity yang banyak kan. Mungkin ada juga di kedai borong yang lebih murah. Survey, jangan tak survey. Tihihi.


Lollipop mungkin boleh dicucuk-cucuk dalam kotak berhias seperti di atas. Sila D.I.Y untuk kurangkan kos. Heh. Saya memang peminat crystal juntai-juntai itu.. kalaula saya ada budget untuk buat candy buffet, akan saya cari dan gantung crystal juntai-juntai itu. Menarik nya la, hai.


How to decor your favor-lollipop? Simple begini pon jadi. Sticker dan ribbon. Sweetness.


Atau, ribbon dan TQ tag. Sumbat-sumbat dalam balang kaca pon cantek juga. Dalam balang kaca tuh, letak batu ala crystal tuh. Kat SSF ada.

Dan ini, favourite saya. Uncang organza dan polka dot ribbon. Hehe. Comell!

Masalahnya, saya tak tau kat mana nak cari swirl lollipop besar macam di Famous Amos yang murah. Paling murah pernah jumpa di Ikano, RM2.50 satu. Rata-rata lollipop besar harga dari RM3- Rm3.90. Kalau beli banyak mungkin boleh dapat murah sikit yang di Ikano tu. Tapi, kalau dapat RM2 satu pon, saya kata masih mahal. Haha. Saya ni memangla nak yang murah aje. Hoho. Siapa tahu kedai borong mana yang jual lollipop besar yang harganya berpatutan? Ho-Ho. Terima kasih pada yang membantu.


28 comments:

sk said...

cik belle, u tau singapore street kat bandar sban tu? kat situ byk kedai borong. ada yg jual candy, tp i tak sure lah lollipop camtu ada jual tak. i pun jarang gi area sana. hehe..

w.a.n.n.o.r.f.a.d.z.l.i.n.a said...

Cik Belle, saya pun dari dulu mencari lolipop besar mcm kat famous amos tu tp ssh btol nak jumpa yg murah..bajet2 bawah singgit jek.huhu..

Tapi baru ni ada terjumpa satu blog yg jual lolipop pelangi bsr gitu..tp harga masih mahal..rm2.50. sama je dgn kat Ikano. Huhu..

mana nak cari ek??

nuruz said...

yah! nk jugak! ahahhaha. mmg suke tengok lolipop beso2 cm tuh. tp xberape suke mkn. suke tgk je. huhuhu. awk nk buat door gift time Eday ke wedding nnt? nak jugakssss.. nk yg murah jugak. xmo yg mahal. nnt lari budget.. :p

eLianEz said...

I pun cari l0lip0p besar2 ne dear..tapi xjumpe lagi..same ngn u,i pun nak cari yg murah jeee..hihihi

white dress said...

hai belle.. =)
akak i ada jumpa swirl lollipop tu.. 90 sen je sebtg.. xtanya lak dia.. tp kualiti xsama mcm famous amos kot

dia nak sponsor favors for kids msa wedding i nanti.. harus kena murah! hehe.. nnti tanya dia i mail u k..

Cik Belle said...

sk: alamak, tatau la plak singapore street tuh.. takpe, nanti i google. hehe. i nak pergi jengok jugak.. hehe. thanks sk!

wan: ituhla kan.. online shop pon masih mahal juga.. hihi.. tatau la mane nak cari.. kalau jumpa, saya bitau yach! =)

nuruz: hihi. murah semestinya kann.. huhu. insyaAllah, nak buat doorgift untuk e-day je.. huhu. jom pakat-pakat kasi lollipop besar nieh. huhu

eLianEz: kannnn.. ehehe. nak cari yang murah aje.. hihi.

white dress: hye dear! i tak kesah pasal quality! haha. asalkan murah.. dear, nanti let me know ok! 90sen dah kire murah dah tuh compare dengan Rm2.50. huhu. please please let me know ok. =)thanks.

Leeyana said...

cik belle...klu tau itu singapore street kasik tau ek...hehehe...mari kite terjah sesame mao?

anyway E-day u bile ek?on 12ek?
b4 dat jemput ke my W-day @ senawang on 6Jun..

paw.hijauu said...

Hi belle,

I taw sing. street tu kat mana!~ u taw x Maybank srmbn ktner? Alar.. yg dkt dgn pasar bsr srmbn tuh..kat tepi Maybank ada 1 jln tuk ke blkg.. U msuk ikut jln tuh.. (jln tu kt tgh2 btwn maybank n cimb.. Kat area blkg tular sing. street located.. kat situ ada jual2mcm..

Tp xsure lar u lollipop yg mcm u nak tu ader ker x..

I pn cam interested gak.
Nnt i pn nak i g usha lar!~

Cik Belle said...

Leeyana: jom leeyana! jom terjah sesame. suke suke. saya pon tak tau area jalan kat sini. hehe. em, insyaAllah, my e-day on 12th june.. hehe. thanks sebab jemput kite! suke sangat. senawang area mane tuh? sekat je ngan umah kite tuh. ehehe. boleh la p.. nanti kasi address eyh. =)

paw.hijauu: okeyh!!!! i dah tau kat mana.. sebut pasal cimb besar tuh i tau dah! hehe. sukenyer! thanks banyak awak.. eyh, nanti awak p, awak buat la entry eyh. snap pic banyak-banyak sikit. ramai ni orang soromban nak tau pasal candy wholesale nieh. hehee

sk said...

paw.hijauu dh bg direction kat mana singapore street tu. tp careful sket klu nk gi situ eh. jln dia confusing sikit n u kena pandai carik parking. good luck on ur lolipop hunting! hehe

p/s ramai rupanya b2b bloggers yg kat sban nih eh ;) hye leeyana & paw.hijau!! *waves*

Leeyana said...

hahha suda dpt geng terjah...
cik belle..majlis kat lavender height...baru jumaat n sabtu lepas i terjah ke seremban..cari cake n spa..heheh

hai SK....*wave* jugak..hehe

Cik Belle said...

sk: thanks sk for the advice! hehe.. tuhlah kan.. ramai pulak geng. hehee.

Leeyana: dekat sangat!!! hehee.. boleh la i sebok-sebok datang majlis u nanti. sk, its on ur e-day. kalau tak, mesti boleh pergi sesame. ehee

Leeyana said...

cik belle..huhu boley ajer nak sebok2....no hal punye...nak dtg on nikah nite pon boley...no prob...=)

sk said...

leeyana & cik belle,
alaa... clash pulak.. tak dptlah nak sebok2 gak.. hehe

Cik Belle said...

Leeyana: hehee.. segan la plak nak dtg time nikah.. insyaAllah, kite dtg time kenduri besar yer. ehee

sk: itula pasal kan.. takpe, next wedding ok. hee

paw.hijauu said...

hehee.

Da agak da sebut psl cimb or maybank msti u taw.. sbb 1 jer kot cimb kt smbn tuh..

K nnt kalo i da g i wat entry psl tmpt tu k.. mayb da nak dkt2 majlis sok br i g kot.. next month lar..

my wed on 22 may nnt.. so b2b yg ader kt srmbn sume leh dtg k!~
nnt i update my wed invi card kt blog..

Leeyana said...

cik belle: no probs punye...huuuh..

hmmm..cik belle n sk...mari kite terjah ke wedding paw.hijau dl..heehe... I LOIKE!!!

white dress said...

belle..my sis cakap near to carrefour jalan peel.. ada wholesale jln peel kat sna..

so sorry, can't expalain in details coz tak prnah gi sane..

owhh.. u kat seremban yer? lg sng la kot cari sna :p

SaSsYAnGeL said...

i was thinking of lollipop for the kids during my reception BUT since my sister is a dentist she was a bit disagree of giving kids lolli's ... so, i end up making decision to give them three (or more) marshmallows or perhaps a jelly instead ... tapikan , lolli's sangat cute kan ??? saya suka ~ :)

cik ieza said...

hi cik belle,

sy pun plan nak bg lollipops for kids during my reception nanti..so ade la survey2 gaks..

ade tjumpe dlm 1 blog ex-b2b nih die beli lollipos kat kedai borong, harge sgt mura but xla besar mcm kat famous amos tuh..quality biase2 jek n size kecik la skit...but bole di consider jugak if nak kne beli dlm quantity yg byk...hope this link can help =)

http://misi5april2009.blogspot.com/2009/01/jimat-atau-kedekut.html

azira.arif said...

ade satu kedai borong kat kl jalan tun hs lee...ni lebih kurang area kt CM dgn petaling street...kat situ byk pemborong...mmg murah

myazuluv said...

i pon suka lollipop..sesapa tau kt area KL ni yg murah, bgtau lah k..yg area petaling street tu i dah penah gi, masa my e-day dulu i borong kt ctu for candy..tapi kna hati2 sket, sbb sana makanan dia campur2, tak tau halal or not..tgk byk logo from china..

suriadzul said...

cik belle...i pon nk cr lolipop..tp mcm bloger2 lain ckp..yg on9 pon mahal...xdpt lg cr yg murah2...tp kan...makcik kita ckp..try servey kat pemborong cikidis2 ni kat cokit...(chow kit)...tp kalu nk g sorg, mmg tidak!!!sgt takur pg sana sorg2..so 2bulan sblm mjlis, sy nk g sana ngan ibu tercinta..kalu i jumpa..i bg tau u....

Anonymous said...

i ada beli lolipop, tp bkn jenis besar, jenis kecik...ade mcm2 bentuk, yg bentuk bulat nmpk lebih kurang mcm besar, kiut jugak...50pc RM7.00..kt kedai borong sebelah NSK selayang tu...
n i dgr kt rawang pn ade satu kedai borong name selva..tp xpnh pegi, itu pn ade baca kt blog sorang bride tu :)

Anonymous said...

cik atia:u dpat tak rainbow lolipops tu for ur reception?i wihs that too....!lame da i dream 4 that. only now, jodoh br dtg...hehe.
pliz let me know if u have any info...i da cri byk jg

Anonymous said...

if u dun mind, can u share wif me info where can we get a rainbow in a bulk. coz i dream of that too for my reception... u can leave ur info at my FB noorharyati mohd bakri. many thankz & really appreciate for ur kinds ;)

Anonymous said...

Dear tumpang tanya... kt mana lollipop 90sen tu..nak jugak.. email sy bole? dya6015@gmail.com

Anonymous said...

seronoknye..bole share tak dkt mane nk dpt ollipop rainbow tu?

Copyright to CIK BELLE
Designed by UMIESUEstudio 2014