Thursday, February 4, 2010

Square white plate II

Yeay, finally, i da jumpa square white plate tuh. Ehehe. Thanks to all of you yang drop comments. Sangat-sangat berterima kasih.


So, i manage to grab this at SSF, KL. Sangat teruja sebab harganya sangat la murah. Rm5.90. Ade less ok. Tehehehe. Before less, harganya Rm11.80. Comes in two sizes, kecil dan besar. So, I grab yang kecil je coz takut tak muat dulang nanti. Heh. If anyone of you yang tertanya-tanya berapa la harganya yang saiz besar tuh, murah jugak, cuma Rm9.50 after less. Before less, dalam RM18.90. Hee.

So jalan-jalan kat SSF, cuma tengok-tengok barang lain dan catit harga barang. Heh. So ini anatara yang sempat snap pic.

1) Cake stand - RM30 (before price nyer ialah RM58)
Tak tahula sesuai ke tak untuk letak atas dulang hantaran tuh.




2) I macam berminat dengan pinggan berombak-ombak ni. Nak letak buah-buahan. Sekejap angkat, letak balik. Lepas tuh angkat balik, then letak. Erghh. Can't decide harus beli or tak. Heh. RM14++ kot. Not sure. Before less, pricenyer RM49 if im not mistaken. Nyanyuk sungguh I. I nak buat research lagi, patut or tak beli this kind of plate. Ergh.

Sebelom ke SSF, I singgah SOGO dulu. Yer, SOGO sentiasala ade sales. I tak tahu bila nya SOGO tak sales. Ade 2 mende memikat hati I. Tapi, once again, I tak boleh nak decide, berbaloi atau tak nak beli. Tapi, bila da drive pulang, I macam menyesal sungguh tak beli satu!



2-tier cupcake stand. Murah sangat. RM25.90. Once again, I can't decide nak kasi cake ke cupcake ni. Adoi. Lepas tuh, dok fikir, lawa ke atas dulang hantaran nanti. Haa, macam tuh kusustnyer fikiran I. Orang cerewet slalunyer rugi.



At least kan, I amek je la yang single tier ni. Kan? Kan? Harga memang toksah cakap la. Memang mampu milik. RM15.90. So sampai sekarang memang menyesal tak beli salah satu. I memang malas nak jejak kaki kat KL. Dahla panas, jauh pulak tuh I nak menapak dari parking lot. So korang selalunya, pergi SOGO parking kat mana eyh? Cheyh, tanya macam nak pergi SOGO dan grab ni plak. =p





16 comments:

fikaryna said...

parking basement..huhu..naik lrt sng..tp tang nagnkut barang..jenuh..btw cantiknyer 1 tier stand 2..

bitsANDpieces said...

hello atie, ssf kalau raya and cny je sale..mmg bertuah sape yang beli time tu..i like ur idea beli pinggan putih tuh, later boleh guna, instead kite rent ke apa kan..when is ur tunang day? so, baju you amek dgn unaisah lah eh? hope everything turns out well...i only hear good reviews je..good luck girl!

Zahra Ashiqin said...

belle....i lg teruja dgn harga terbaru dr ssf ni...aiyo..ni yg rambang mata lagi ni...again nurul,sila kawal emosi anda...hehehe.
tp tak tau la plak kat semua branch ssf ade sale ke? erm....anyway, cantek plate yg u beli tu...

si kecil said...

waah..murah. bestnye pandai buat sendiri ni.
sogo..samada parking mana2 kt parking lrt..naik lrt atau..parking je bwh sogo tu..atau blkg cinema tamil tu..

Yanie said...

Sangat practical la the square white plate... lepas ni boleh guna lagi, kan?

Riena said...

office saya selang 3 block saje ke sogo,,, nk pi pon fikir 2 3 x sbb ramai especiallu jumaat..ayooo maaa...
lebih selesa pi hari biasa tp lunch time.. mmmg tenang la jugaa. eemm sogo bila x sale? huh sentiasa sale....tapi alhamdulillah la... kalau x sale x de plak org nak pi kan? ehehhehe

NahWaL said...

murah ko dapat harga pinggan2 tu. bes la kan, keje dok menengok2 je. tercapai impian u!! hihi. bes bes!!

dan benci juga jalan2 di sana. parking susah woo

Xora said...

ada lagi tak?? saya risau.. esok baru nak gi ni :( huaaa... pasal SSF cuma sale masa raya dan CNY aje :(

fAtrinA said...

wahhh...cantik! nape i xjmp ritu kat ssf? ni mst sebab p ngan abg n adik! yg nk cepat balik huh

Cik Belle said...

fikaryna: kalau nak window shopping okla kan naik lrt. tapi, time tibe2 nafsu nak borong tuh tibe, adui. jenuh nak menganakut tuh. huhu

bitsAND pieces: ala heed, jangan disebut2 pasal Unaisah. kerana i xde date lagi lepas tuh, tup tup unaisah dah tak terima tempahan, starting nov onwards je die boleh buat. sedih2. so, ni kene start survey balik. sob3. tunang insyaAllah, will be on July 10, 10. =) InsyaAllah, kalau xde aral.. i suke white plate ni, senang i nak match dengan colour ape2 pon. huhu. betul, lepas ni boleh gunakan balik. ehehe. ur nikah outfit masih buat dgn kirana eyh? untung u. =)

Cik Belle said...

Zahra Ashikin: sila serbu SSF cepat. i pon xtaula semua branch sale ke x. mesti ade punye. hihi. grab cepat, sebelom stok kehabisan. tett! =)

si kecil: haa, i slalu jugak parking dkt pawagam tamil tuh. itula, panas la KL sekarang. isk3. lepas ni park bawah sogo jekla.

Yanie:true! itula, lepas ni boleh guna balik. huhu. untuk hidang biscuits ke, kuih muih ke, buat deco ker.. yg penting be creative. huhu

Riena:3 block je dari SOGO. wah, bestnyer.. untung betul dekat dgn sogo. boleh jamu mata selalu. ehehe

NahWaL:itula kan, lepas berminggu2 jalan ke IKEA, round SACC, akhirnya, berjumpa jugak dengan yang berkenan di hati. ehehe. eish, memang parking susah woo. tuh sebab SSF ni letak di akhir2 sekali untuk pencarian. huhu.

Cik Belle said...

Xora: saya pergi hari selasa time ni. banyak lagi pinggan2 tuh bersusun2. yang pinggan berombak2 tuh, tinggal yang tuh jekla, seperti dalam gambar. pergi pagi2, mesti ade. hihi. saya doakan kamu! =)

fAtrinA:i p sorang pon tawaf sampai 3 kali. ahaha. berjam2 duk dalam ssf tuh. dok tilik satu-satu. ahaha. ala, xsyok la shopping balik awal. huhu

hanidiyu said...

belle, i pon nak plate camtuh...
xsabar nak serbu ssf esok.
arap2 kat ssf penang pon ada la plate cam gitu.
ssf, tlg jgn keciwakan kita!
murah bangat...cm nak p mlm neh gak...

AmyMizzunderstood said...

wow murahnya!!
cake stand pun boleh guna pakai as dulang...mesti cantik..

hanidiyu said...

kat penang dah takdak yg 5.90 tuh...yg len2 ada la.. frust gilak neh!

Cik Belle said...

hanidiyu: kesiannyer u, kat ssf da xde.. datang jengok SSF KL la. hehe. mesti ade. hee

AmyMizzunderstood: kan.. murah sangat. ni pon sebab u yang cadangkan cari kat ssf. eheh. thanks amy! =)

Copyright to CIK BELLE
Designed by UMIESUEstudio 2014