Thursday, November 17, 2011

Nasihat buat para pengantin


Sumber : Oh! Media

Tolong jangan begini ya para bakal pengantin.

Baju nikah jarang dan nampak tali bra.
Isk, tak cantikla.

Totally, tak cool langsung!

Itu pentingnya untuk fitting baju nikah/sanding sebelum majlis.
Jadi, kita tahu mana yang kurang dan perlu diperbaiki.

Itu pentingnya punya pengapit yang jujur di hari majlis.
Jadi, boleh la ditegur mana-mana yang kurang dan betulkan apa-apa yang tak cantik, nampak cantik di mata.








26 comments:

Nurulhuda|Adlie said...

tsk tsk tsk, haha

erin moshimoshi said...

setuju

Cik Belle said...

Nurulhuda|Adlie : hahahahahhahahaha. kesinambungan dari entry kau! hahahahahaha.

erin moshimoshi : =)

Liya Laa said...

ish ish.. ;(

Asfiza said...

aduhh..malunya.....:(

MiSS NaDieYA said...

Memg tak sesuai..tambah yang pakai tudung n buat majlis akad nikah kat majlis.. T_T

Cik Belle said...

Liya Laa: isk isk isk kan?

Asfiza : em. elakkan sebegini please.

MiSS NaDieYA : kalau tak pakai tudung sekalipun, tak elok pakai baju nampak tali bra ni...kan? still nampak tak cantik jugak kan? urm, ni lagi la, majlis kat masjid, tapi nampak yang dalam-dalam.

cha said...

huhu tak senonoh btul la @_@

Fariza said...

erkkk. x sanggup tgk.

arda said...

huhuhu..dahsyatnya... i terbaca ada satu software yang boleh edit gambar jd transparent mcm tu tau. tapi tak tau betul ke tak. skrg kan mcm dh kecoh kat that person curik gmbr kita kat fb then edit mcm tu. saiko gila.scary....

hazlynda kushairi said...

pakai korset la. duh.

kalau time nikah, takyah jarang sudah. agaklah sikit depan tok kadi.

sibaik tak kene akad kat tgh panas, luor masjid.

bai.

Adda Shariff said...

babe aku rasa hok nih style amek baju kat butik tapi tak pikir doh guane2..sopan dok sopan..yg penting, baju putih, kerawang2 n seksi...tak faham aku orang yg tak pikir thoroughly camni..melepaskan batuk di tangga betol! grrrrr

Cik Emie said...

Erks? Dah la pakai tudung..aishh xsesuai lgsong huhu

Nurulhuda|Adlie said...

ko patut bagi link aku kat situ, episode 1 aku buat, episode 2 kau, yelah bukan cerita hantu je ada episode2 ni, eh ko paham tak haha?

nah aku bg link episode jangan risau -- http://spreadmyhappiness.blogspot.com/2011/11/bra-strap.html

isnin depan ada entry utk kau tau, surprise haha -- hint - ketegangan ;) nanti aku buzz ko ye sayang ahahaha

lynda -- invest la dekat corset dengan tulang yang kuat serta tegap supaya boleh support dan tak payah pakai bra, pakai corset je

ReYNa said...

x sesuaiiss langsung!hahaha..malunyaa..awat gitu

hazlynda kushairi said...

HUDA, kalau takde bajet nak invest, amek yg boleh bayar ansuran. letih aku letih! come on lah, benda macam ni common sense ok? Kat masjid tak pakai tudung pun kene halau, ini nasibaik tok kadi kasi nikah jugak. tak perlulah baju jarang mase akad. kot ye pun nak jarang, pakai corset. kalau tak, pakai purdah, bior tutup sampai bawah. urgh! tak faham.

bai.

LittleSunshine said...

Xde org nk tegur ke dia pkai mcm tu.xlogik jeenda ni boleh pikir sndiri.dh la bra hitam plk tu.kalau aku tgk gmbr ni.lau aku empunya bdn.aduiiii confom mengutuk diri sndiri

Elis Escada said...

ish...ap la mcm ni..wat malu jerkk..adoi...

Kisah Hati said...

my 1 cent opinion, bagi pengantin yang menutup aurat, jagalah betul-betul aurat anda. sebelum menikah, ibu bapa yang menanggung segala dosa-dosa anda dan sejurus selepas menikah, suami pula yang menggalasnya. banyak juga saya perhatikan ada pengantin perempuan bertudung litup tetapi mengenakan baju yang jarang di bahagian lengan. ada juga berkorset dan mendedahkan bahagian dada dan belakang badan. pilihlah persalinan yang sesuai dengan imej muslimah anda.

Emma said...

ooh mann! sangat memalukan. parents dia or sedara mara lain takkan takde yang nak tegur. duhh! nie mesti asal nikah je kan..

.:shura shushi:. said...

Pendapat i

Macam tak logik je pengantin pakai macam tu..takkan lah sedara mara,sahabat andai or keluarga tak tegur sebelum majlis bermula..One more thing tak kan lah pengantin nak malukan dirinya sendiri..Now ramai yang padai edit sana-sini..so wallahualam =)

zaty said...

ish3.macam-macam gelagat.ini kalau jadi betul2 maunya mak mentua pengsan kalau nampak nii.hadehh. :P

peanut said...

ada ja yg jenis xamek berat hal2 cenggini..aku penah jumpa... dia pikir,asal belah depan ok,ok je... tok kadi pun xtgk blkg dia,kalo tak,mau kena halau...
tp yg pelik sedara mara,kawan2 xde sape yg tegor plak..sian dia..

Gadis said...

masyaallah...

nak nikah mcm gitu punya seksi..huhuhu...

Cik Sibuk said...

Aiseh, pakai tudung..pastu pakai lak baju jarang..

http://ciksibuk.blogspot.com

Reen Tart Nenas said...

hoiii ngko xde baju lain ke nak pakai hoiiiiiiiiiiii tak senonoh hoke. sgt tak senonoh.

Copyright to CIK BELLE
Designed by UMIESUEstudio 2014