Tuesday, January 5, 2010

Pameran Pengantin 2010

Rindu betul rasa dengan blog. Been away for 2 days. Sebok tolong bestie punya majlis on 3hb hari tu. Will upload pic soon once dapat pic from my bestie.

Today i just want to blog about Pameran Pengantin Malaysia 2010 yang akan diadakan di Ampang Point Shopping Centre. 6hb Januari - 10hb Januari 2010. Meaning esok ok da start. Ehehee. So sesapa yang bekerja di area Ampang, sila sila pergi jengok OK. dan make sure, report about it di blog ya. share la something.



InsyaAllah, I will be there on 7th January since I have two classes to attend tomorrow. Pagi satu kelas, malam satu kelas. So, in between agak2 sempat tak i cilok ke KL sekejap yer? Tihihi.

4 hari punya pameran i rasa memang cukup sesuai sangat. Amek pamphlet from all vendors, lepas tuh balik rumah tengok2 compare price, survey sikit dekat inet, then next day or next two days, come again and bargain first ya! Hihi. Berkenan, letak depo terus to secure the date. Pameran Pengantin kali ni, i cuma nak check out on pelamin bertunang and fotographer. Tuh main. Lain-lain, boleh jengok untuk doorgift and hantaran maker, maybe on canopy, caterer ke..

Kalau ade aim mane-mane bridal boutique, make sure u know their price. Kalau beza banyak, then, i think bagus jugak untuk letak depo. Tapi, kalau harga same aje, make sure tanya ade ape-ape free gift tak. Heh. =P dapat free handbouquet pon da kire ok da tuh. =) kalau tak tahu diorang punya harga on certain things, make sure u have certain budget ya. Amek vendor yang paling reasonable price nye.


So goodluck ladies! Nanti report jangan lupa yer.. Ehehe.


15 comments:

NurulShigim said...

nak g....nak g jgak..xpenah g...nak ajak sape ek..beli buku pengantin,terpandang pameran ni ade lg, MEMANG rasa nak pergi...

kwn i yg bakal kawen bln 2 ni pun,last year g, die tempah kad kawen,dpt murah gile. full color dpt0.40 sekeping with the quality paper. rugi rase klu tak g kali ni,,

Cik Belle said...

NurulShigim: pegi jangan tak pegi. hehe. sangat murah Rm0.40 tuh.. best betul eyh.. i pon xtau nak ajak sape ni. huhu. ade tak org p pameran pengatin sensorang diri? heh

NahWaL said...

cik belle jummm!!! ai nak gi gak, lepas survey kalao ada berkenan nak bawak my father jum jum! haha

faradiba said...

belle..thx ya..dah terlupe dah ade pameran nie...shud pay a visit..manelah tau kan..ade bende besttttt....wuweeee :D

Cik Belle said...

NahWaL: JOM!!!! hihi. survey first then tag ur father to pay the vendor. owh, bijak2. hehe

faradiba: mesti pergi ok! ehehe. ape bende yang best tuh? care to share? ehehe.

Anonymous said...

I baru je singgah lunch time tadi.I rasa tak berape menarik la pameran ni..booth pun ada sikit je.tak byk choice.tp kalo u all nk dtg tgk bole aje

Cik Belle said...

Anonymous: owh really? hmm, tak best la kalau xbyk choice ek.. maybe baru 1st day, thats y xbanyak yang dtg setup lagi kot eyh..

Mrs Drac said...

aah..tk bape bnyk booth..agaknye sbb tmpat kecik kot..tupun cam sempit walopun tadi saye pegi tak ramai org..bace entri awk terus bedesup pegi pas blik keje..result, amik kad kawin terus..uhu

Cik Belle said...

Mrs Drac: ow really. so betul la kot like Anony bitau.. xbyk booth.. harga camne? murah x? =)

Mrs Drac said...

harga saye tengok lebih kuang je sebab nak cpat..tapi memang tengok pamplet die ada promotion cam best jugak..photog, pelamin sume tak sempat tengok..saye amik kad..45 sen..seribu keping..die kate harga bese around 60-80 sen..tapi tataula kalo kene kelepet ngan die..hikhik..tapi kan, kad yg harga singgit yang die tunjuk tadi pada saye da sgt comei..=p

Cik Belle said...

Mrs Drac: em ok la mcm tuh.. hehe. will pay a visit. kot2la kan ade yang berkenan. hihi

Ms Abby said...

Cik belle pegi ker? Hmmm last pegi aritu kat PWTC tapi pameran aritu mcm menghampakan sgt, so my other half pon mcm serik nak pegi lagi, if best plz review nanti yer, btw, i dah dpt email u, dah reply pon, check it out yaaa =)

Cik Belle said...

Ms Abby: niatnya nak pergi hari ni. xberjalan pon lagi. hehe. abby, i da reply urs. hihi. thx babe!

Anonymous said...

Hi all. How are you?

Anonymous said...

Delete shis text plz. Sorry

Copyright to CIK BELLE
Designed by UMIESUEstudio 2014