Thursday, November 19, 2009

Nikah favors

Masih tentang doorgift. Kerana kawen dalam berbudget, seharusnya melakukan beberapa survey untuk mencari yang berbaloi.. Heh. Kerana percaya, budget doorgift untuk tetamu antara yang terbesar jugakla sebab nak kena sediakan untuk beratus-ratus orang sehingga beribu-ribu orang. Jadi, atas dasar itu, saya terpaksa mencari sesuatu yang within my budget. Heh.

Dan untuk hari nikah saya, saya memilih bekas kaca ini yang amat comel bila dihiaskan dengan manik ala kristal. Love..love..love. Harus menD.I.Y dan mula belajar dengan kakak-kakak SSF saya fikir. Harus gigih. Wah.


Source: d_decorribbons


Actual measurement masih tak tahu. Mesti mintak quotation bila sampai hari. Berangan nak letak tasbih yang ala crystal-look. Hiks. Yer, berangan itu indah. Heh. Warna bunga harus ikut warna tema nikah nanti. Tapi, warna merah will add meriah mood kan. Tapi, nikah harus intimate gitu. Hoho.

Dan, harap ada budget lebih untuk ini juga sebagai hadiah buat para tetamu. Tapi, saya fikir harga 1 pc surah Yassin tak mahal mana. Dan kalau ke Jakarta saya fikir tentu boleh dapat harga lebih murah dengan custom made lagik. Bole engrave nama lagi silap2. Heh. Simple jerk nak deco ala-ala macam ni pun senang aje rasanya. Heh, bercakap memang semuanya senang. Tunggula hari bila nak start buatnyer. Gigil kot.



Penggunaan ribbon sungguh boleh mencomelkan ia. Wah, tak sabarnya nak mengD.I.Y semua ini. Harap jangan jadi seperti hangat-hangat tahi ayam sudah. Ngee.


8 comments:

zLa said...

DIY..DIY...memang save i tell you!
all the best dear...

pineappletart76 said...

hai miss belle, same la org sban! ^^ i link u ye. thanks!

Durruz said...

hi dear,

my future hubby pon orang sban.hehehe..

add u to my link. =)

.:ANN512:. said...

dear..i punye plan lagi D-I-Y for nikah favors..*apakah di fahami ayat I?*haha

DATES - maybe marriammi or shafawi..hehe :)

slamat mengD-I-Y!~

Nurulhuda|Adlie said...

yelah, nikah favor, i pun nak buat tapi masih berfikir, dalam berfikir pun dah cop cik ina kita tu, dia kan duk buat cookies, so i thought of giving away choc chip cookies, letak dlm plastik balut dengan riben.. hehe..

yang first favor tu lawa sangat kan..

syarina said...

dear, kat mydin yassin murah, 60cents per pc but takde print nama lah.

Cik Belle said...

zLa: itula kan.. kena banyak belajar dari yang pakar ni. huhu. thanks neway!

pineappletart76: hye dear! wah, syoknya bole jumpe orang senegori, hehe. i link urs too! thanks~

Durruz: eyh? hee, bole la jemput kite p kenduri ni. hihi entah2, berjiran aje kot kite. ngee.

.:ANN512:. : DATES for guest, nice idea! sekarang kan ade yang salut coklat tuh kan, maybe boleh try salut2 sendiri. senang je i rase. guna teknik double-boiler untuk cairkan coklat. then boleh hias dengan sprinkles warna-warni tuh. takpon dengan coklat rice. sure meriah. hee.

Nurulhuda|Adlie: waaa, cookies die sgt best. hee. i penah mintak recipe dgn die, tapi tak penah nak cube. hehe. i rela tempah dengan die. hehe. best la cookies die..

syarina: thanks for the info dear. nanti bole cek dkt mydin. kalau xde print name pon, xpela, boleh tampal sticker je, kite letak skali dgn doa untuk pengantin. heh

JEJARIHALUS GIFT & DECO said...

salam..jom singgah www.jejarihalus.blogspot.com- special door gift utk tetamu.

Copyright to CIK BELLE
Designed by UMIESUEstudio 2014