Sunday, November 29, 2009

Hantaran

Browsing over searching for hantaran ideas. And am glad that there are quite a few hantaran makers that have ala-ala cinderella carriage on which i personally think that this kind of hantaran fits my theme. Hehe. Somehow, it all depends on the budget nanti. Heh. Kalau over my budget, kenala korek2 idea and D.I.Y aje. Harapnya, if sewa this kind of 'tray' murahla.. ehehe. Nanti nak survey bridal house area2 rumah dulu, mana la tau they have this kind of 'tray' kan. Otherwise, kene booking thru the net la.. Some pictures i would like to share with.



They are all from Jemari Kreatif. Credit to them. Simple flower arrangement and pink+white colors add more cuteness to this carriage. I suke yang last pic. Ribbon tuh tambah lagi comel..


Yang ni dari Sher Design. Hantaran dari Sher memang superb semuanya la. Berapa agaknyer she quote this kind of hantaran eyh? Hehe. Kena tunggu Pameran pengantin la bulan Febuari ni. Harapnya dapatla she quote price within my budget. Heh.



Ni hantaran majlis Mawi-Ekin from NGI. Cantek tak usah dihuraikan lebuh lanjut. Mungkin saya bole pilih combination warna roses yang macam ni, pink+peach.


This one from Merisik Gallery. Personally, I memang jatuh cinta pandang pertama la kat merisik gallery punya hantaran-hantaran yang die buat sebelom2 ni. Memang cantek. Tapi, this kind of carriage xdela plak pic-pic hasil dari magic hand diorang. Mungkin selepas ini.. HiHi.

Images credit to Jemari Kreatif, Weddings by SHER, Nas Great Idea, and Merisik Gallery.

6 comments:

~ thalhazlin ~ on November 30, 2009 at 5:32 AM said...

yelah. cinderella carriage memang cantek! tak di nafikan lagi. yang hantaran mawi tu, cantik memang cantik, tak di nafikan jugak but in my opinion sbb dah terlalu banyak sangat bunga, dah tak nampak bende hantaran yang di beri kot? neway, good luck!

Cik Belle on November 30, 2009 at 6:31 AM said...

betul2, saya pon fikir mcm tuh. sebab terlalu banyak bunge xnampak plak hantarannyer. ehee. thats suke yang simple punye aje. hee. thanks sudi share comment, appreciate ur opinion ni. hee

miss F on December 2, 2009 at 12:48 AM said...

cik belle. awk mmg suka bunga byk2 ek? sy suka la hantaran cinderella carriage tu. tp time tunang dh buat pink. sy rasa pink sgt sesuai. so i berangan my fiance bg hantaran cam tu la!

Cik Belle on December 2, 2009 at 1:34 AM said...

miss F, kikiki, saya memang shuke bunge banyak2. hihi.. tapi, i know mesti a bit costly kan. so redha la dapat seciput pon bunge. hihi. after all, kene ukur baju di badan sendiri jugak kan. ehee.

miss F, u should utarakan to ur fiance. hihi. kadang, lelaki ni sanggup je buat ape sahaja untuk kite. cume, kene tau trick die je. ehehe. u should know him better kan. hee.

faratul on December 2, 2009 at 6:36 AM said...

alaaa..sukenye bende tuh!aritu nmpk katil ala2 fairy tale,now tray lak..wish i could hev them too..

this coming feb ade ye pameran pengantin ye?mari kite serbu..!!

Cik Belle on December 2, 2009 at 9:34 AM said...

faratul, mesti comel kan katil tuh.. hikhik. i pon tgh praying hard agar budget mencukupi ni. hihi.

erm, xsilap i. hikhik. bace from somewhere, tak silap dalam mag ratu sehari kot.. hihi. hopefully, best2 la vendor yang take part tuh.

 

Designed by Alieff Artwork