Tuesday, July 26, 2011

Review: Makeup - Majlis Bertandang


Waktu majlis bertandang:

Picture credit to: MakeUp by Manjer Touch


Tema majlis bertandang adalah warna tiffany blue dan white.
Baju disewa dari butik di Kuantan.
A long dress, ada ribbon di belakang.

Erm, baju dibuat baru mengikut citarasa.
Tetapi hampa, tidak seperti diidamkan.
Dan lagi hampa bila jahitan tidak kemas.
Saya sedih sampai rasa nak pergi cari baju lain kat butik lain.

Tapi apakan daya, saya tidak punya masa.
Sehari selepas majlis sanding di Putrajaya, saya bergegas ke Kuantan.
Itulah first fitting, itulah last fitting.
Nak touch up ke ape ke, time tuhla.

Dan butik punya masa kurang dari seminggu untuk buat alteration.
Pasrah dah time tuh.
Dan veil yang diberikan juga tidak berapa mengikut citarasa.
Redha sahaja.

Baju besar macam b**kn*a la haaaai! Hahaaha.
Lepas tuh owner kedai siap cakap lagi, "Itulah awak, akak dah cakap dah, tak sesuai pakai dress. Kalau buat kebaya cantik "
Grrr, memang rasa nak marah.
Dalam hati memang macam-macam dah dilemparkan. Hahaha.

Tapi, ini bukan masanya untuk lawan balik apa dia cakap.
Masanya untuk alter apa yang kurang cantik.
Jadi, saya mintak tambah ribbon di belakang.
Kemaskan jahitan mana yang patut.
Alter dan alter dan alter dan alter!

Memang garang sikit time tuh.
Pedulik la die cakap i cerewet kat husband i.
Pedulik. Yang penting, baju tu I nak pakai!
Hahahha.

Lepas tu, dah tak tengok dah apa jadi kat baju tuh.
Sehinggalah pada hari datang bertandang.
Iaitu hari Ahad.
Sabtu malam sampai Kuantan dan mintak baju dari husband.
Lega, apa yang diminta ada. Heh.
Tapi time tu memang dah terima seadanya dah la.

Nasib I punya Kak Manjer yang datang makeupkan I cantik-cantik.
Baju tak cantik tak apa la yang penting makeup cantekkkkkkk!!!

Muka glowing aje.
Mata sexy ajeee.
Hehehe.

Overall, I suka Kak Manjer punya touch.
Tak tebal, penting.
Tak cair bila berpeluh-peluh, penting bila majlis diadakan di rumah.
I suka lah makeup dari Kak Manjer!
Even I dah menangis-nangis, makeup still maintain!
Dan lega sebab makeup yang digunakan adalah dari MAC.
Bayaran pun super murahhhh!

Alhamdulillah.

Gambar dari OP yet to receive.
=)

To end, Kak Manjer is highly recommended!
Especially to those yang tak nak butik makeup macam tepung gomak style mak andam dulu-dulu hahahahahhaha, yang mencari tukang makeup murah-murah tapi cantikkkk!

To contact:




Note that, Kak Manjer based kat Muadzam but she's willing to travel!



14 comments:

~ NANA ~ said...

wow! aida aris! :P

~~Miss iLa~~ said...

kalau i nak kate i suke baju n veil u boleh x??hhehe.. i suke la warne baju u tu.. ermm. makeup mmg lawa.. eh, nape cik atia kate makeup xcair walaupun nangis2??? ;p

Cik Belle said...

~ NANA ~: hehee.. aida aris la sangat.. ehehe

~~Miss iLa~~: haha.. makeup maintain walaupun air mata bercucuran.. mungkin die guna makeup untuk mata yang tak cepat cair kot.. time nangis tu duk ingat jugakla, alamak, makeup, habislah habislah.. tapi nasib masih punya ada warna. ehehe..

hidayah hiddensity said...

cantik je bajunyer and plus makeup mmg tiptop!!

ZiL said...

Cantiklah baju tu... lagi cantik dari baju yg zil sewa..baju zil masa majlis bertandang tu lagi la tak cantik... fesyen lama.. kena pasrah je... terima je..

Fariza said...

comel dan cntik.
make cntik, suka fariza.
kdg2 stgh org butik ni kan, ckp dia je betul, semua ya ya ya, bila dh fitting, mulalah ckp mcm2, itu xkena ini x kena. teruknya. huhuhuhu.

Hana said...

phewwiit...cantik ler cik belle.baju pun cantik je tgk.hehe

kaklong said...

fvrt color kak long la....terbaik la cik belle

adda_shariff said...

weh butik mane?? butik mane??? haha kepoh. eh tapi lawo je baju tuh aku tgk..tp tak patut btol lah akak tuh nak menidakkan keinginan customer nk pakai dress...kuang hajo le tuh kan..

babe..pm me sapo buat baju ko itu! mwahhahahaha

Alwanez said...

cantiknye awk atia..baju pun cantik bangatt. congrats atiaaa.

Nurul Farhanah~ said...

lawanya..
i punyer bju tk siap lgik..nth ok nth tk..at least ok..i makeup sndiri jee

2 H@T! MeN j@D! 1 said...

comel jer makeup atia:)

anaztasias nora aira said...

mula2 nak ambik kak manjer but dia de kontmitmen lain untuk nikah day. so terpaksa cari lain :((

♥S@R@♥ said...

salam singgh..
tukang makeup kita sama la..hehe

Copyright to CIK BELLE
Designed by UMIESUEstudio 2014