Sunday, July 10, 2011

Afifi Ishak dan Apam polka-dot


Malam nikah tempoh hari, i nak buat dessert buffet.
Tapi tak kesempatan.
Sebabnya, MUA sampai jam 330petang.
Gila AWAL!

Nanti story pasal ni later.
Now nak cerita sadis perihal dessert buffet yang tinggal kenangan.

You know, I dah prepare everything, but still tak sempat jugak!
Sigh.
Sebab semua orang kelam kabut and no one to handle my dessert buffet table.
Sedih sangat sedih sangat.

I dah order macarons, I dah order red velvet cupcake, I dah beli chuncky chocs, semuanya.
But, what to do, I kena makeup awal and dah tak boleh nak turun bawah dah.
Even I dah inform adik I untuk susun table, glassware semua, tapi harapan!!!

Jadi, musnahlah harapan.

Watever lah, semua-semua tu jadi jamuan untuk ahli keluarga dan keluarga in-laws keesokkan harinya. Hihihi.
Sekurang-kurangnya, tak la membazir dibiarkan begitu sahaja.

Sebagai ex-b2b, cheyh, hehehehe,
Nasihat I, please please make sure orang lain handle untuk u.
Kalau semua u nak buat, ehem, macam i la, nak buat semua bende, memang la banyak yang tinggal harapan. ehehee.

bayangkan, bangun lepas subuh, barulah nak sebok-sebok potong bunga buat hantaran.
hehehehee.
memang kelam kabut i tell u.
tapi takpe, i sangat puas hati dengan hasil tangan i.
berlakon konon tenang aje sepanjang buat hantaran. hahaa.

*Pictures yet to receive from Official Phtotographer*

Bukan salah OP, salah I sebab tak curik masa nak pergi rumah OP nak copy gambar.
Hehehehehehhehehehe.
Later lah. Sekarang sibuk dengan suami.
CHey chey chey
Hahaha



Ok, sebenarnya entry hari ini nak cerita tentang apam.
comel takkkk??


Credit to : Afifi Ishak

Apam polka-dot, Apam dinosour, or apa sahaja namanya lah.
Sangat IN sekarang ni.
Lagipun, sedap dan murah, penting itu!
So, korang boleh letak apam polka-dot ni menghiasi dessert table korang.
Senang nak match korang punya theme colour. Hihihi.

And, boleh jugak u all includekan fancy cookies ni jugak!
Aww, comel sangat!

Menu wajib untuk dessert buffet:

- Apam polka-dot -
- Fancy cookies -

Hihi.

Em, Afifi Ishak merupakan salah satu photographers yang antara I minat.
Creative, Unique, Kudegraphy editing style (HAHA-over kan I)...
I suka lah cara dia capture gambar, cara dia edit gambar.
Suka.

Kalau bukan sebab saya dah booked photographers, dia antara calon yang saya mahu.

Portfolio: Afifi Ishak

=)





9 comments:

Fariza said...

comelnya !!!
yummy

anaztasias nora aira said...

thanks for advice hehehe take note =)

oshinz said...

yeap.. suke cara die amik pic!!!!

kaklong said...

thnks for sharing....

apam pt dot ni kak long ade jugak letak kat hantaran, tu pun maklong kak long yg sponser satu dulang..

sngt menarik perhatian apam ni...mmg cute n sodap jugak =)

choclairissa @ intan said...

saye pun suke kudegraphy punye gambar..sangat cantik :)

Reen Tart Nenas said...

dari ari tu nak try buat apam polka dot nie, xsempat2 nak buat :)

AmyMizzunderstood said...

Apam and heart shape cookies is from merisikgallery...tq

orenlili said...

kat mana nak order apam polka-dot camni ya dear?

afifi ishak said...

tq for the entry ;)

Copyright to CIK BELLE
Designed by UMIESUEstudio 2014