Saturday, June 20, 2015

Krik krik.

Assalamualaikum dear readers,

 Haha. Entah ada entah tak la readers datang menjenguk blog yang sekejap ada new entry, lepas tuuuu berbulan takde. Lepas tu, eyh eyh dia menulis lagi. Tak apa la seandainya tiada yang menyinggah pada entry kali ini.

 Rasa rindu nak menulis. Rindu. Hence, this post. Hihi. 
Ok, blur. 


Oh, Selamat Menyambut Bulan Ramadhan, Selamat Berpuasa pada semua yang beragama Islam. Ramadhan kali ini dengan 2 orang anak dan seorang suami. Sungguh mencabar jiwa raga. Hihi. Kalau tersedar jam 4 pagi, fuhh, lega banyak lah. Boleh masak masak dengan tenang tanpa kejap kejap berlari tengok jam. Setakat hari ini, masih bangun sahur. Belum terbabas tido tak bangun sahur lagi. Alhamdulillah.

Paling mencabar, nak masak lepas balik kerja. I akan sampai rumah around 530pm. Ambil anak, dalam jam 545pm baru boleh start masuk dapur. Fuh fuh, I know I can. Mak kite boleh, mesti kite pun beres jugaklaaa. *Sedapkan hati.

Nak fikir menu pun mencabar jiwa jugak. But slowly, dah solve sikit this problem sebab cuba plan meal for a week. Kite tengok apa hasilnya. Wahaha. Memang senang, beli je kat bazaar, tapi i ni cerewet dan fikir complicated sangat. Pukul berapa lauk tu diorang prepare masak? Kalau basi nnt membazir lah duit. Kalau sakit perut nnt macam mana? Fikir mahal la. Sudahnya memang tak terbuka jiwa untuk membeli juadah di bazaar.

Okla done for today. Takde ilmu untuk dikongsi lagi. Hehe. Until next time, InshaAllah.





1 comment:

IBU PUSPITA said...

Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,jangan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohan dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI












Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,janan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohon dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI

Copyright to CIK BELLE
Designed by UMIESUEstudio 2014